podcast ‘No ho llencis’

Les ‘fintech’, protagonistes del nou capítol de ‘No ho llencis’

Les ‘fintech’ estan guanyant terreny a les operacions tradicionals, una pràctica que s’ha accelerat més amb l’arribada de la pandèmia

Les ‘fintech’, protagonistes del nou capítol de ‘No ho llencis’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un estudi de Finnovating mostra que Espanya és el cinquè país europeu en inversió ‘fintech’, que va arribar als 245 milions d’euros el 2019. Aquesta aplicació de les noves tecnologies en les activitats financeres i d’inversió estan guanyant terreny a les operacions tradicionals, una pràctica que s’ha accelerat més amb l’arribada de la pandèmia.

Com a exemple, en aquesta ocasió Lidia Álvarez i Alicia Navarro explicaran la història de Bizum. Des dels seus inicis el 2016 fins a convertir-se en una de les ‘fintech’ més importants amb 26 entitats financeres afiliades. I ha fet que es posés de moda la frase «et faig un Bizum».

Notícies relacionades

Per la seva banda, David Crespo, fundador de Creditoh, una ‘fintech’ especialitzada en l’àmbit hipotecari, ens explicarà com està afectant aquesta digitalització la banca tradicional.

L’acceleració de la digitalització és un dels motius pels quals s’han perdut més de 100.000 llocs de treball en el sector des del 2008, segons les dades del Banc d’Espanya. En aquest sentit, des de l’Associació Espanyola de Banca ens explicaran quines mesures s’estan prenent perquè els dos mons, el físic i el virtual, convisquin.

Temes:

Bancs