DE TORNADA A LES URNES

EL PERIÓDICO publicarà una enquesta diària sobre el 26-J des d'aquest dimarts

La pàgina web mostrarà cada 24 hores fins al dilluns 20 l'evolució dels partits en escons i percentatge de vots

'El Periòdic d'Andorra' difondrà sondejos diaris actualitzats des del dimarts 21 fins al dissabte 25

1
Es llegeix en minuts

Després de la publicació aquest dilluns del sondeig preelectoral, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA oferirà a partir d'aquest dimarts una enquesta diària sobre les eleccions generals del 26-J amb dades actualitzades cada 24 hores d'estimació de vot i escons. Des del dimarts 14 fins al dilluns 20Elperiodico.cat oferirà cada dia a les 13.00 hores un 'tracking', elaborat pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), que permetrà conèixer l'evolució de cada força política a mesura que avança la campanya electoral.

A més del vot estimat i la projecció d'escons, l'enquesta diària també oferirà l'evolució de la intenció directa de vot (el vot sense 'cuina') i de la mobilització de l'electorat, incloent-hi una estimació de la participació que hi haurà a les urnes el 26-J.

L'ENQUESTA PROHIBIDA

Notícies relacionades

Com ja ha fet en anteriors cites electorals a Espanya, 'El Periòdic d'Andorra' publicarà l'última setmana de campanya un 'tracking' diari que permetrà conèixer fins a la mateixa jornada de reflexió com evolucionen les expectatives de cada partit. El rotatiu oferirà una actualització diària de l'enquesta des del dimarts 21 fins al divendres 24, mentre que el dissabte 25 difondrà dues actualitzacions, l'última de les quals poc abans de la mitjanit del diumenge 26, la jornada electoral.

'El Periòdic d'Andorra' porta a terme aquesta iniciativa una vegada més davant l'immobilisme del Parlament espanyol, que es nega a adaptar la llei electoral a la realitat digital del segle XXI. La legislació prohibeix publicar o difondre enquestes des de cinc dies abans de les votacions. No obstant, tant els partits (finançats amb diner públic) com algunes empreses contracten aquesta mena de 'trackings' per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya. Amb aquest sondeig andorrà, tots els ciutadans podran accedir a la mateixa informació que tenen les elits.