Jordi Ballart, president de la xarxa espanyola de Ciutats de la Ciència i la Innovació

La candidatura conjunta dels ajuntaments de Terrassa i Ermua ha sigut la més votada al plenari de la Xarxa Innpulso

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, presidirà la Xarxa Innpulso juntament amb l'alcalde d'Ermua, Carlos Totorika. D'aquesta manera, Terrassa passarà a encapçalar la principal xarxa de ciutats innovadores d'Espanya. Així s'ha decidit en la reunió del plenari de la xarxa, format pels alcaldes i representants dels municipis que han sigut reconeguts com a ciutats de la Ciència i la Innovació, dos representants del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, dos del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública i dos de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

En la votació, la candidatura conjunta de Terrassa i Ermua ha obtingut 38 vots, mentre que la de Cáceres n'ha rebut set i la de Granada, un. Una vegada s'han fet oficials els resultats de la votació, l'alcalde de Terrassa ha volgut agrair "la confiança que la xarxa ha dipositat una vegada més en la ciutat de Terrassa i en el treball que s'ha desenvolupat en els darrers anys a través d'una sèrie de projectes alineats amb la Innovació i amb la Xarxa Innpulso. Ara fem un pas més cap al lideratge d'aquests projectes. Com a ciutat referent en matèria d'innovació, tenim un gran repte, que intentarem aconseguir amb el màxim de rigor, compromís i esperit de col·laboració i consens".

Ballart ha destacat que "ara caldrà treballar conjuntament amb l'Ajuntament d'Ermua i amb la resta de membres de la xarxa per seguir potenciant, fomentant i promocionant la innovació com a servei públic i com a eix fonamental en el camí per aconseguir una societat més justa per a tothom. Una fórmula que l'Ajuntament de Terrassa treballa des de fa molt temps. El 2007 vam ser pioners en la creació del Pla de la Innovació. I, des d'aleshores, hem treballat fomentant la col·laboració entre administració, empreses, centres tecnològics i universitats per aconseguir un model productiu més competitiu i a la vegada més sostenible".

Terrassa i Ermua prenen el relleu de les ciutats de Barakaldo i Móstoles, que copresidien la Xarxa Innpulso des de l'any 2014. Com a nous responsables de la presidència de la xarxa, els ajuntaments de Terrassa i Ermua ostentaran, durant els pròxims tres anys, la representació de la Xarxa Innpulso. També seran els encarregats de convocar les reunions del ple, dirigir les deliberacions i executar els acords adoptats.

Els ajuntaments de Terrassa i Ermua fa anys que treballen estretament en el desenvolupament de projectes a través de la Xarxa Innpulso. A més, els dos municipis han desenvolupat un Pla d'especialització competitiva territorial basat en la innovació relacionada amb l'àmbit de la salut. D'altra banda, Terrassa lidera un dels grups de treball de la Xarxa Innpulso, de modelització de ciutats innovadores, amb l'estreta col·laboració d'Ermua.

Notícies relacionades

La Xarxa Innpulso està formada per ciutats que disposen del distintiu de Ciutat de la Ciència i la Innovació, atorgat pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat. Terrassa compta amb aquest reconeixement des de l'any 2010, i el mes de gener d'aquest any l'Ajuntament va entrar a formar part del Consell Rector d'aquest organisme, format per dues ciutats de més de 100.000 habitants (Terrassa i Santander), dos d'entre 20.000 i 100.000 habitants (Alcoi i Sant Boi de Llobregat) i dos de menys de 20.000 habitants (Ermua i Santos de Maimona).

Més notícies de Terrassa