El tennista mallorquí aconsegueix els punts que li faltaven per acabar líder el 2017 al superar Chung

lmendiola40772361 spain s rafael nadal returns the ball to south korea s hyeon171101151759 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

jcarmengol40773016 par01 par s  francia   01 11 2017   el tenista espa ol rafae171101164652
jcarmengol40773209 spain s rafael nadal celebrates winning against south korea 171101164705

/

2
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal li faltava guanyar un partit per assegurar-se el número 1 mundial fins al final d'aquesta temporada i l'ha aconseguit en el seu debut en el Masters 1.000 de París. La victòria sobre el coreà Hyeon Chung per 7-5 i 6-3 li ha donat els punts mínims per convertir-se per quarta vegada en el millor jugador a finals d'any, com ja va fer el 2008, el 2010 i el 2013.

Nou anys després d'aconseguir-ho per primera vegada en la seva carrera, el tennista mallorquí tornarà a tancar l'any al capdavant de la classificació mundial ATP, davant de Roger Federer, l'únic que podia fins a aquest dimecres prendre-li la posició, però que va renunciar a jugar el torneig de París-Bercy, després d'haver guanyat els últims títols a Xangai Basilea.

Nadal ha hagut d'imposar el seu millor joc per desfer-se de Chung, 21 anys i 55è mundial, que li ha plantat cara i ha tingut un avantatge de 3-1 en el primer set encara que l'ha acabat cedint. En el segon Nadal ha trencat el servei del coreà en el vuitè joc (5-3) i ha certificat el seu triomf amb la sacada al seu poder després d'1 hora i 47 minuts.

Avantatge insuperable

Els 90 punts aconseguits per guanyar Chung col·loquen Nadal amb 10.555 punts a la classificació ATP i li asseguren la primera plaça mundial encara que no guanyi cap partit més fins a final d'any, perquè Federer té 9.005 punts i ni guanyant la Copa Master a Londres podria superar el tennista espanyol.

Ni el mateix Nadal podia pensar quan va començar la temporada al gener que tornaria a estar dalt de tot del circuit, ni tan sols quan va arribar a la final de l'Open d'Austràlia al febrer o quan va guanyar el seu desè Roland Garros, al mes de juny. La possibilitat d'aconseguir-ho la va tenir després de guanyar l'Open dels Estats Units al mes de setembre. En aquell moment va agafar l'avantatge necessari en el seu pols amb Federer, que tampoc tenia com a objectiu principal de l'any aquesta opció.

"El número 1, si arriba, vindrà amb els resultats. No hi penso, només penso a tenir salut  i poder competir pels grans títols", havia manifestat Nadal després de tornar a guanyar un Grand Slam, des del 2014, sobre la terra de París. I els resultats han arribat en un any espectacular en què el número 1 mundial ha guanyat sis títols (Roland Garros, Open dels EUA, Montecarlo, Madrid, Barcelona i Pequín), i acumula 66 victòries i 10 derrotes, quatre contra Federer.