Secció recomanada per

NOU TELÈFON

L'iPhone 7 i l'iPhone 7 Plus d'Apple, ja a la venda a Espanya

Les cues es repeteixen per comprar el telèfon d'Apple

apple2 / ALBERT BERTRAN

apple2
apple1
Cues davant la botiga d’Apple al passeig de Gràcia de Barcelona.

/

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Aquest divendres, 16 de setembre, era la data marcada al calendari de molts fans d'Apple. Els nous telèfons de la firma, l'iPhone 7 i l'iPhone 7 Plus, ja estan a la venda. Les botigues de la companyia (Apple Store) de Barcelona, com de costum, han registrat cues durant tota la nit per ser els primers a tenir el nou telèfon, que ha sigut un èxit abans del seu llançament: alguns dels colors i models s'han esgotat a tot el món en la fase de reserva i per tant no es podien comprar avui.

Com és habitual en els últims anys, la cua més llarga s'ha format a l'Apple Store de passeig de Gràcia, una espècie de ritual que agrupa fans d'Apple i ciutadans que volen tenir els seus minuts de protagonisme. I és que des de fa uns quants anys la companyia ofereix la possibilitat de reservar el telèfon amb antelació per internet i anar-lo a buscar a la botiga per hores des del moment de l'obertura. Per tant, en una cua hi havia els que s'han esperat tota la nit i a l'altra, molt més ràpida, els que anaven a recollir el seu telèfon.

A les 8.00 hores en punt, com és habitual els dies d'estrena, els empleats d'Apple han obert les portes i han donat la benvinguda als noctàmbuls fans perquè entressin a comprar els nous terminals. Aplaudiments i ovacions han acompanyat els pacients compradors, que més enllà d'haver hagut de fer cua, han vist com alguns dels models i colors s'havien esgotat.

De fet, Apple va informar dijous que l'iPhone 7 Plus s'havia esgotat a tot el món en el període de reserves en qualsevol de les seves variants, mentre que el mateix havia passat amb l'iPhone 7 en color negre brillant. Més sort, doncs, han tingut els que havien fet la reserva 'on line' i han pogut comprar el telèfon desitjat sense problemes ni cues tota la nit.

A diferència d'altres anys, Espanya ha entrat en el grup de països que han estrenat l'iPhone 7 aquest 16 de setembre, quan en altres ocasions s'havia hagut d'esperar uns 15 dies perquè el telèfon es posés a la venda.

Notícies relacionades

Els nous iPhone 7 i iPhone 7 Plus, presentats el 7 setembre, destaquen, segons les opinions d'experts, pel seu nou xip més potent, pels cinc colors disponibles, per ser submergibles i per haver perdut la connexió per a auriculars. També ha millorat notablement la càmera: en el cas de l'iPhone 7 amb lents totalment redissenyades, mentre que en el de l'iPhone 7 Plus, amb la incorporació d'una doble càmera per fer més bones fotos (un gran angular i un teleobjectiu).

Els telèfons es poden comprar tant lliures com als operadors, a un preu que parteix dels 769 euros. lliures preu