Secció recomanada per

Mor Ray Tomlinson, el creador de la @

L'enginyer nord-americà està considerat un dels pares del correu electrònic

tomlinson

tomlinson

1
Es llegeix en minuts

L'enginyer nord-americà Ray Tomlinson, a qui s'atribueix la creació de la xarxa social més estesa del món, el correu electrònic, ha mort aquest dissabte als 74 anys, segons ha informat al seu compte de Facebook el seu col·lega -i un dels responsables del protocol TCP/IP- Vinton Cerf.

Tomlinson va ser conegut per elegir l'arxiconeguda arrova (@) per indicar que un missatge havia de ser enviat a un ordinador pertanyent a un computador localitzat en una xarxa diferent. De la mateixa manera, també va ser l'encarregat de desenvolupar l'actual estàndard d'ompliment dels camps que podem trobar en un correu qualsevol en els nostres dies.

Notícies relacionades

Tomlinson es va graduar el 1963 a l'Institut Politècnic Rensselaer abans d'obtenir el seu màster al MIT de Massachusetts, on va treballar en el camp de la síntesi de la parla.

El de Tomlinson -membre del Saló de la Fama d'Internet des del 2012- és la tercera mort d'una llegenda de la computació el 2016. Al gener va morir l'expert en intel·ligència artificial Marvin Minsky. Un mes després, va morir un dels pares de l'ordinador personal, Wesley A. Clark, tots dos als 88 anys.

Temes:

Obituaris