Secció recomanada per

L'Ajuntament de Mataró porta al màxim les possibilitats del Whatsapp

Desenvolupa un sistema pioner que permet sol·licitar continguts genèrics però també personalitzats a l'administració municipal

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, després de presentar les noves funcionalitats de Whatsapp promogudes pel govern que encapçala.

L’alcalde de Mataró, Joan Mora, després de presentar les noves funcionalitats de Whatsapp promogudes pel govern que encapçala. / JORDI PUJOLAR / ACN

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Mataró

Són diversos els ajuntaments catalans que fins al moment han introduït l'ús del Whatsapp per comunicar els ciutadans amb administració. En la majoria d'aquests, de totes maneres, les funcionalitats són molt concretes i senzilles.

Mataró ha anat més enllà i, l'ajuntament  ha desenvolupat un complet sistema pel qual es pot interlocutar amb el servei d'informació municipal –como si es tractés d'una trucada--, sol·licitar continguts genèrics sobre assumptes d'interès local a través de determinades paraules claus i també consultes personalitzades.

Un exemple d'això últim, que segurament és el més sorprenent. Volem saber on hem d'anar a votar en les pròximes eleccions europees, en què hi haurà una significativa reducció del nombre de col·legis electorals. Una vegada guardat el número de l'Ajuntament -687.200.100-- als contactes del nostre mòbil, ens adrecem a aquest contacte i escrivim “Votar” amb el nostre número de NIF i el sistema ens indica exactament on podrem exercir el nostre dret a vot.

Parlem, doncs, d'un sistema de comunicació directe amb l'Ajuntament que supera les habituals trucades al 010, el servei d'atenció municipal. “El sistema està pensat per a les noves generacions que en moltes ocasions ja sols es comuniquen amb missatgeria instantània, no trucant", ha explicat l'alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU). “Jo mateix aquest matí ho he provat. He preguntat: ‘¿Com pot parlar amb l'alcalde?’. I m'ho han explicat”, ha relatat Mora.

UNA APLICACIÓ DESENVOLUPADA AL PARC TECNOLÒGIC LOCAL

Notícies relacionades

Aquestes noves funcionalitats les ha presentat aquest matí l'alcalde de Mataró, Joan Mora, en el parc tecnològic Tecnocampus. L'eina, a més, l'ha desenvolupat al Netlab del Tecnocampus, un centre de transferència de tecnologia entre universitat i empresa. Un bon exemple, doncs, de per a què serveixen centres com Tecnocampus, que intenta vincular formació, empreses i administració.

El nou sistema el poden utilitzar no sols els mataronins sinó qualsevol persona que tingui el número. Aquesta és també la gràcia de l'invent, que es vol vendre a altres administracions locals i també a la Generalitat. “Sabadell per exemple també pot establir un número de Whastapp i usar el mateix sistema”.