VINCLES AMB EL NARCOTRÀFIC

Localitzats sota formigó i sosa càustica els cadàvers de la mare i la seva filla desaparegudes a Sevilla

La dona tenia una relació amb un ciutadà turc vinculat al narcotràfic a gran escala, el cadàver del qual també ha aparegut

El testimoni d'un dels detinguts en l'operació policial va conduir els agents fins a la vivenda on es van trobar les restes

zentauroepp40376530 gra430  sevilla  01 10 2017   la polic a nacional y la unida171002093444

zentauroepp40376530 gra430 sevilla 01 10 2017 la polic a nacional y la unida171002093444 / Jose Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Sevilla

Tot apuntava que la desaparició ja fa 15 dies de Sandra Capitán, una noia de 26 anys embarassada, i la seva filla Lucía, de 6 anys, estava relacionada amb els assumptes del nòvio de la dona, vinculat amb el narcotràfic a gran escala. Però el que no es podia imaginar la família d'ella, que va denunciar l'absència forçada de totes dues de casa seva, a Sevilla, ni la Policia és que acabarien trobant els cadàvers de tots ells en una vivenda de Dos Hermanas, un municipi pròxim. Els cossos es trobaven en un pou cec, tapats per una llosa de formigó, i havien sigut coberts de sosa càustica per accelerar la descomposició.

Aquest dilluns a primera hora, i després de tota una nit treballant a l'interior d'un immoble fins i tot amb màquines excavadores procedents de la Unitat Militar d'Emergències (UME) de la pròxima base de Morón de la Frontera, la Policia confirmava que s'havien localitzat restes humanes d'almenys tres persones. Dues d'elles, dos cossos de persones adultes, van ser trobats al voltant de la mitjanit, mentre que el tercer cos, el de la nena, ha sigut localitzat ja al matí. Ara, les restes seran traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Sevilla per practicar-los l'autòpsia i determinar les causes de la mort.

En la localització dels cadàvers ha resultat fonamental el testimoni d'un dels detinguts en l'operació, que va conduir els agents fins a la vivenda del carrer de l'Azofairón, a la barriada del Cerro Blanco de Dos Hermanas. Es tracta d'una zona amb un important moviment de tràfic de drogues, i on la Policia va arribar ja aquest dissabte passat, generant una gran expectació entre els veïns. No obstant, no va ser fins aquest diumenge quan els indicis van ser més forts i es va començar a excavar. L'operació policial s'ha saldat, de moment, amb diverses detencions, encara que al decretar-se el secret de sumari no s'ha precisat el grau d'implicació dels arrestats amb els fets.

Notícies relacionades

La investigació iniciada arran de la desaparició de les dones es va centrar des de l'inici en l'entorn de Mehmet, el nòvio de la jove. Un ciutadà d'origen turc i 55 anys, amb antecedents per narcotràfic. Algunes fonts del seu entorn el vinculen, almenys en el passat, amb una important xarxa de tràfic d'heroïna a gran escala a Europa. De fet, estaria casat amb una germana del cap d'aquesta xarxa, i encara que fonts policials estimen que seria un dels responsables de l'organització al nostre país, el seu entorn assenyala que ja no tenia relació amb ells i estaria apartat del negoci.

Però la família de Sandra desconeixia tots aquests elements, i amb prou feines coneixia la nova parella de la noia. La inquietud va sorgir quan l'exmarit de Sandra va anar a casa d'aquesta per recollir la nena, de qui tenia la custòdia aquest cap de setmana, i va trobar el dinar a mig fer, encara al foc. Mare i filla havien desaparegut de forma precipitada, i no faltava cap de les seves pertinences, només la bossa de la dona. La presència del cotxe aparcat a l'exterior de la casa i l'absència a la cita del metge que havia de revisar el braç enguixat de la menor van activar totes les alarmes i la família en va denunciar la desaparició.