AGRESSIÓ SEXUAL A SEVILLA

Detingut per abusar d'una dona, amenaçar-la amb una pistola i retenir-la cinc hores

L'agressor, de 50 anys, té una trentena d'antecedents

polilocal

polilocal

1
Es llegeix en minuts

La Policia Local de Sevilla ha detingut un home, de prop de 50 anys, com a presumpte autor dels delictes d'agressió sexual, detenció il·legal i amenaces greus amb arma de foc, que hauria comès sobre una dona a qui hauria amenaçat amb una pistola retingut durant cinc hores dins d'un domicili.

Segons ha informat l'Ajuntament de Sevilla en una nota, el divendres dia 17 de març cap a les quatre de la matinada es rebia una trucada al 092, telèfon d'emergències de la Policia Local de Sevilla, en què una dona "molt nerviosa" denunciava haver sigut víctima d'una agressió sexual.

Immediatament, diverses dotacions de la Policia Local es van personar al lloc i van contactar amb la denunciant, una dona de mitjana edat que relatava als agents que havia estat amb el suposat agressor al seu domicili. Explicava que, quan va decidir marxar, ell li va impedir fer-ho argumentant que li havia robat, moment en què presumptament la va amenaçar amb una pistola i la va obligar a mantenir relacions sexuals. Així que va poder sortir, la dona va avisar al 092.

La Policia Local va activar, basant-se en les manifestacions i l'estat de la denunciant, el protocol d'atenció a víctimes d'agressió sexual, i la va traslladar a un centre hospitalari per ser assistida de les lesions que presentava i immediatament en va informar el jutjat de guàrdia.

La víctima va descriure perfectament l'arma de foc utilitzada, així com el lloc on la guardava, i va facilitar tota la informació necessària sobre el presumpte agressor, segons detalla l'ajuntament.

DISPOSITIU PER LOCALITZAR-LO

La Policia Local va desplegar un dispositiu a la zona que va permetre localitzar i detenir el suposat agressor quan sortia del domicili, a qui va traslladar a dependències policials per a la instrucció de les corresponents diligències. Agents de Policia Nacional prossegueixen la investigació dels fets, segons explica l'ajuntament, que detalla que al detingut li consten 31 detencions anteriors, l'última per tinença il·lícita d'armes.

Notícies relacionades

El regidor delegat de Seguretat de l'Ajuntament, Juan Carlos Cabrera, ha felicitat els agents "per la rapidesa en l'actuació i la detenció de l'agressor, així com per la sensibilitat i professionalitat en l'atenció a la víctima i l'activació dels protocols previstos".

"No pararem en la lluita en defensa de la dona i per evitar aquesta mena de situacions", ha afirmat Cabrera, que anima qualsevol dona que es pugui trobar en una situació de risc "a demanar-nos ajuda i tots els recursos disponibles s'activaran amb aquest objectiu".