Mor a Barcelona la dona més longeva d'Europa, Ana Vela, als 116 anys

L'àvia ha mort aquest divendres a la residència on vivia

ana-vela

ana-vela / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EFE / Còrdova

Ana Vela, nascuda a Puente Genil (Còrdova) fa 116 anys, i considerada la dona més vella d'Europa, ha mort aquest divendres a Barcelona a la residència on vivia.

Fonts del municipi cordovès on va néixer aquesta dona el 29 d'octubre de 1901, han informat que el seu enterrament tindrà lloc demà dissabte.

La dona era la tercera persona viva més longeva del món, i la més anciana d'Europa des que el passat 15 abril va morir als 117 anys la italiana Emma Morano, segons va establir el Grup d'Investigació Gerontològica (GRG, per les seves sigles en anglès), que elabora un rànquing de supercentenaris. Només dues dones japoneses superen en edat l'ara dona traspassada.

Al llarg de la seva vida, Vela va regentar una botiga d'alimentació a Màlaga, va treballar com a cosidora i va criar sola quatre fills.

Notícies relacionades

El 2005, amb 103 anys, va arribar al centre de dia de la residència la Verneda, a Barcelona, on ha mort finalment avui als 116 anys, i es va convertir en una de les deu persones més longeves del món.

El passat dia 13, va complir 113 anys Francisco Núñez Olivera, l'home més longeu del món, un extremeny que viu a Bienvenida (Badajoz) amb la seva filla Antonia, de 82.