HISTORIAL DELICTIU

El detingut de Terol era buscat per dues morts més a Itàlia

Norbert Feher, un exmilitar serbi, estava en recerca i captura a través de la Interpol per la mort de l'amo d'un bar i una guàrdia forestal

GRAF1563. ALBALATE DEL ARZOBISPO (TERUEL), 14/12/2017.- El operativo desplegado por la Guardia Civil en Andorra continúa buscando al individuo que hoy ha asesinado a al menos tres personas (dos agentes de la Guardia Civil y un ciudadano) entre las poblaciones de Albalate del Arzobispo y la localidad minera de Andorra. EFE/Antonio Garcia

GRAF1563. ALBALATE DEL ARZOBISPO (TERUEL), 14/12/2017.- El operativo desplegado por la Guardia Civil en Andorra continúa buscando al individuo que hoy ha asesinado a al menos tres personas (dos agentes de la Guardia Civil y un ciudadano) entre las poblaciones de Albalate del Arzobispo y la localidad minera de Andorra. EFE/Antonio Garcia / Antonio Garcia (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Efe

Un ciutadà serbi, exmilitar amb un ampli historial delictiu, va ser detingut ahir de matinada com a presumpte autor de l’assassinat de tres persones, dues d’elles guàrdies civils, crims comesos dijous als municipis terolesos d’Albalate del Arzobispo i Andorra.

Norbert Feher, nascut el 1981 a Subotica (Sèrbia) i conegut pels àlies d’Igor el Rus Igor Vaclavic, estava reclamat per la Interpol per diversos crims, entre ells l’assassinat de dues persones, el propietari d’un bar i una guàrdia forestal, i la possible mort d’una altra, un vigilant nocturn, a més de per agressió sexual i robatori amb violència i intimidació. L’arrestat, que havia aconseguit enganyar les autoritats italianes sobre la seva autèntica identitat fins i tot a la presó, va ser posat en llibertat el 2015.

Videoconferència

El detingut, expert en armes de foc, compareixerà demà per videoconferència davant la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela en relació amb els crims pels quals el busca Itàlia, país que va cursar una ordre de detenció contra ell. L’Audiència Nacional suspendrà possiblement la seva entrega a Itàlia fins a la celebració del judici o fins al compliment de la pena imposada per les morts a trets dels guàrdies Víctor Romero Víctor Jesús Caballero, i del sindicalista José Luis Iranzo. El funeral dels primers es fa avui a Alcanyís (Terol) i el d’Iranzo, a Andorra, el seu poble natal.

La Guàrdia Civil anava darrere la pista del detingut des del dia 5 de desembre pels trets que van ferir greument dues persones a Albalate del Arzobispo quan anaven a una casa rural a canviar un pany. Fonts de la Delegació del Govern i de la Guàrdia Civil van informar que la detenció es va produir ahir de matinada, al quilòmetre 95 de l’A-226 que enllaça Cantavieja i Mirambel, zona de Terol fronterera amb Castelló. Va ser localitzat estirat a la carretera a pocs metres de la furgoneta pick up verda amb què havia fugit i amb què va tenir un accident.

Perillós

El diari Il Corriere va assenyalar que fa algunes setmanes els carabinieri van enviar una rogatòria a Espanya perquè algunes pistes assenyalaven que Feher podria estar en territori espanyol. Les investigacions havien apuntat cap a Àustria i Hongria, on s’havien situat alguns contactes d’Igor el Rus. «No hem donat mai per perduda, ni per un sol dia, la recerca d’aquest individu perillosíssim. Els últims fets demostren com és de perillós i quin gran pecat va ser posar-lo en llibertat el 2015, quan encara havia de complir anys a la presó», va assegurar ahir el cap dels Carabinieri després de conèixer-se la detenció de Feher.

L’exmilitar, expert en arts marcials i tir amb arc, havia exhibit a les xarxes socials la seva vida en llibertat després de passar per la presó a Itàlia, d’on va sortir el 2015. Segons els mitjans italians, des d’un perfil de Facebook amb el nom d’Ezechielle Norberto Feher, on va penjar el seu últim post al mes de març, va arribar a mostrar la seva capacitat de modificar la seva fesomia compartint fotos amb barba o sense, rapat o amb perruca. 

Algunes de les cares que apareixen al perfil d'Ezechielle Norberto Feher.

Notícies relacionades

A través dels seus respectius perfils de les xarxes socials, el cap del Govern espanyol, Mariano Rajoy; el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, i el president d’Aragó, Javier Lambán, van manifestar el seu condol i van expressar el seu suport a la Guàrdia Civil. A aquest sentiment s’hi va unir la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, a través de Twitter, on va expressar el «profund dolor» que li causen les morts.

Zoido va viatjar a Terol i va mostrar a la caserna d’Alcanyís, a prop del lloc del succés, el seu condol als amics, companys i familiars de les tres persones assassinades i va voler felicitar la Guàrdia Civil pel seu gran esforç i la capacitat d’acció.