L'experiment de Carmena amb els carrers de vianants es fa esperar

El sentit únic de les vies que donen a la Puerta del Sol només s'aplicarà quan l'afluència de gent ho requereixi

Les restriccions de la Gran Vía comencen sense embussos ni protestes el primer dia de l'operació Nadal

zentauroepp41155304 madrid171201213733

zentauroepp41155304 madrid171201213733 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró
Manuel Vilaseró

Periodista

ver +

L'experiment de l'alcaldessa Manuela Carmena amb els carrers de vianants de sentit únic haurà d'esperar. Aquest divendres a les 17.30, als carrers que donen a Preciados i Carmen que uneixen la Puerta del Sol amb Callao estava tot l'operatiu policial desplegat per implantar la mesura però ha arribat l'ordre de aturar-ho fins que no es registrin aglomeracions. El fred glacial ha pogut més que la nòmina acabada d'ingressar. L'habitual allau de compradors del primer cap de setmana de desembre no s'ha produït.

“El cap d'unitat de la Policia Municipal té la potestat de decidir en quin moment és necessària una mesura que es pren per seguretat i si no hi ha aglomeracions, no té raó de ser”, ha precisat un portaveu de la policia local.

Evitar allaus

Notícies relacionades

El motiu de la mesura era evitar allaus en els moments de més concurrència. Contra el que va semblar inicialment, el sentit únic tampoc no s'aplicarà a l'interior dels dos carrers sinó només als accessos d'entrada i sortida a la Puerta del Sol i Callao. Així ho va precisar divendres la portaveu municipal, Rita Maestre.

El que sí que s'ha posat en marxa és la restricció al trànsit privat de la Gran Vía. Des d'aquesta tarda no hi poden circular els vehicles privats a excepció dels residents. Tampoc aquí s'han registrat embussos destacables.