CONSEQÜÈNCIES DE LA SEQUERA

L'incendi de Santa Cristina d'Aro entra en fase de control

Tots els veïns que havien estat desallotjats de manera preventiva han pogut tornar a casa seva

El foc de Gerri de la Sal, l'únic que seguia actiu al Pirineu de Lleida, també està controlat

Un dels helicòpters recull aigua durant les tasques d’extinció.

Un dels helicòpters recull aigua durant les tasques d’extinció. / ACN

1
Es llegeix en minuts

L'incendi que des d'aquest divendres a la tarda afecta els municipis deSanta Cristina d'Aro (Baix Empordà) iLlagostera (Gironès), que ja ha cremat 393,49 hectàrees, està en fase de control i tots els veïns que havien estat desallotjats poden tornar a casa seva.

Segons han informat elsBombers de la Generalitat, des de les 17.21 hores d'aquest dissabte, el foc està en fase de control ja que durant el dia el vent no ha bufat amb intensitat a la zona i s'ha pogut treballar en els punts més actius del perímetre.

No obstant, els bombers continuen controlant l'evolució dels focus secundaris que el foc ha llançat a l'exterior del perímetre, així com les zones que no han cremat a l'interior del perímetre, però que poden resultar afectades en cas que revifi algun punt calent. El Servei Català de Trànsit ha informat que la carretera Gi-6821 continua tallada.

Fort vent

Les previsions per a les pròximes hores apunten que es pot intensificar el vent, encara que, en principi, aquest episodi meteorològic finalitzarà diumenge. Durant la matinada del dissabte al diumenge, hi haurà una quinzena de dotacions terrestres i aquest diumenge s'hi incorporarà un helicòpter bombarder per recolzar els treballs d'extinció.

També treballen en l'incendi 15 vehicles de les agrupacions de defensa forestal i estan desplaçats a la zona diverses unitats dels Mossos d'Esquadra i efectius de les policies locals.

400 hectàrees cremades

A les 13.12 hores, per una altra part, els Bombers han donat per controlat l'incendi de l'Alt Urgell aCalbinyà (Valls de Valira). A la zona hi continuen treballant una quinzena de dotacions. També estan controlats els focs restants, el deMontanisselli el deViu de Llevata, on diversos vehicles faran rutes d'inspecció per la zona per detectar si hi ha punts calents als perímetres.

Notícies relacionades

Els Bombers de la Generalitat tenen en fase de control, des de les 12.20 hores, l'incendi forestal aGerri de la Sal(Baix Pallars), l'únic que quedava actiu al Pirineu lleidatà. Aquesta nit hi treballaran una desena de dotacions i està previst que aquest diumenge s'hi incorporin tres helicòpters bombarders per treballar, sobretot, a les zones de difícil accés.

Segons un comunicat dels Bombers que inclou dades facilitades pel cos d'agents rurals, el foc ha cremat unes 400 hectàrees que pertanyen als termes municipals de Baix Pallars i Soriguera. Continuen remullant la zona unes 25 dotacions terrestres dels bombers de la Generalitat amb el suport aeri de tres helicòpters bombarders.