Impulsada pel Sindicat d'Infermeria

Llançada una web informativa sobre l'Ebola per a sanitaris i ciutadans

La pàgina explica símptomes, formes de contagi i protocols d'actuació

1
Es llegeix en minuts

El Sindicat d'Infermeria (Satse) ha impulsat la creació de la pàgina web www.enfermeriaebola.es per oferir informació als professionals sanitaris i a la ciutadania sobre el virus de l'Ebola i les actuacions empreses per les diferents administracions per combatre aquesta malaltia.

Aquesta iniciativa ha sorgit arran de "testimonis que encara persisteixen entre professionals i ciutadans sobre la falta d'un coneixement cert" sobre el virus i també pel que fa als procediments d'actuació sanitària contra l'Ebola.

Satse ha explicat en un comunicat que reclamen fa mesos a les autoritats sanitàries que desenvolupin campanyes informatives sobre la malaltia i ha criticat que "no s'han portat a terme".

La nova pàgina web posa a disposició dels internautes informació general sobre l'Ebola --com ara els símptomes i les formes de contagi--, així com els protocols d'actuació vigents a nivell nacional i internacional.

Notícies relacionades

Presta especial atenció a la informació d'interès per als professionals sanitaris que, en un moment determinat, poden haver d'atendre un cas sospitós o confirmat de la malaltia. En aquest sentit, Satse ha recordat que els infermers són els professionals que s'encarreguen en més d'un 95% de les actuacions amb aquests pacients.

Respecte de l'acord del Consell Interterritorial de Salut sobre la designació de set hospitals espanyols per al tractament de casos confirmats d'Ebola, el sindicat considera que s'ha de formar els sanitaris "amb les màximes garanties de seguretat" per evitar contagis.

Temes:

Ebola