DES DE LA PRESÓ D'ESTREMERA

Aquesta és la carta manuscrita de renúncia de l'exconseller Joaquim Forn

Afirma que la seva declaració davant el Suprem, en què es va desmarcar de la via unilateral, podria entrar en "contradicció" amb l'actuació de JxCat

icoy34129044 joaquim forn161115193616

icoy34129044 joaquim forn161115193616 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

L'exconseller Joaquim Forn ha comunicat la seva renúncia a l'escó al ParlamentParlament que va obtenir el 21-D a través d'una carta manuscrita remesa al president del Parlament, al grup parlamentari de JxCat i al PDECat. A la missiva, escrita amb data de dilluns, 22 de gener, des de la presó madrilenya d'Estremera, i a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, afirma que els "compromisos" que va adquirir en la seva última declaració davant el Tribunal Suprem (TS), quan es va desmarcar de la via unilateral, podrien "en algun moment" entrar en "contradicció amb determinades línies d'actuació" del seu grup.

Forn recorda que l'11 de gener va comparèixer davant el Suprem. En aquella declaració, l'exresponsable del Departament d'Interior de la Generalitat ja va avançar que deixaria l'acta de diputat si el seu grup parlamentari tornava a recórrer a vies unilaterals per aconseguir la independència.

Fragment de la carta de renúncia de Forn, que podeu llegir íntegra al document PDF adjunt a la informació.

Document

Carta manuscrita en què Joaquim Forn comunica la seva renúncia a l’escó del Parlament.

Carta manuscrita en què Joaquim Forn comunica la seva renúncia a l'escó al Parlament

 

L'exconseller, que busca així facilitar la seva sortida de la presó evitant la reincidència, assenyala, a l'inici de la carta, que la seva renúncia arriba després d'"un període de reflexió" que ha "compartit" amb membres del PDECat i de JxCat. "La meva situació personal fa inviable la meva participació en els debats i en les preses de decisió del grup parlamentari", afirma, "així com en l'activitat diària".

Notícies relacionades

De fet, divendres el jutge Pablo Llarena li va denegar a ell i als altres dirigents empresonats -l'exvicepresident Oriol Junqueras; el diputat electe de JxCat Jordi Sànchez i el president d'Òmnium CulturalJordi Cuixart- la possibilitat d'assistir als plens de la Cambra catalana. Fins i tot van haver de delegar els seus vots en el de la constitució del Parlament.

La carta acaba amb l'afirmació que considera "suficients" els motius exposats i agraeix "la confiança dipositada" en ell, a més de desitjar "molts encerts" als diputats i diputades en l'inici de la nova legislatura.