previsió electoral

Una enquesta de JxCat dona la victòria a Ciutadans el 21-D

Els independentistes aconseguirien majoria al Parlament i Puigdemont quedaria davant de Junqueras

La llista d'Arrimadas obtindria entre 32 i 35 escons, la candidatura formada pel PDECat, 30-32, ERC 29-32 i la CUP 9-11

arrimadas

arrimadas

1
Es llegeix en minuts

Una enquesta encarregada per Junts per Catalunya (JxCat) apunta a la victòria electoral de Ciutadans en les pròximes eleccions autonòmiques del 21-D. Segons el sondeig de l'empresa GAPS, al qual ha tingut accés RAC-1 i que han confirmat a l'ACN des de la candidatura que encapçala Carles Puigdemont, la suma d'escons entre JxCat, ERC i la CUP donaria majoria en el bloc independentista en escons al Parlament. L'enquesta indica que la llista de Puigdemont passaria davant d'ERC.

Notícies relacionades

El panorama polític català que mostra l'enquesta de GAPS apunta també a la possibilitat de la majoria de vots per a partits no independentistes, cosa que consolida una societat catalana molt dividida i dependent d'acords postelectorals complicats. 

La formació d'Inés Arrimadas obtindria entre 32 i 35 diputats, davant els 30-32 que rebria JxCat i els 29-32 d'ERC. La CUP n'aconseguiria entre 9 i 11, de manera que els partits independentistes sumarien entre 68-75 escons. La majoria la marquen la frontera de 68 diputats. Per darrere d'ERC, en quarta posició al Parlament, estaria el PSC, amb 16-18 escons. La CUP seria cinquena, davant de Catalunya-En Comú Podem, amb 8-10 diputats. L'última força a l'hemicicle seria el PPC, amb 6-8 escons.