MÍTING A GIRONA

Rivera crida a "concentrar el vot" constitucionalista en Ciutadans perquè "no vagi a les escombraries"

Arrimadas exigeix que "s'acabi amb les mentides" i avisa Rovira que "no es viu en una república"

Ciutadans, amb Albert Rivera i la seva candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, participen en un míting a Girona. Arrimadas promet ser la presidenta de tots els catalans per tornar la serenitat després del caos, diu, que va sembrar Puigdemont. Rivera creu que el vot a Ciutadans és el vot útil i adverteix que votar el PSC o el PP podria prendre al seu partit escons molt valuosos per formar Govern. / FOTO ACN. VÍDEO ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

Ciutadans ha exhibit múscul aquest dissabte a Girona, ciutat capitanejada per Carles Puigdemont del 2011 al 2016, per dir-li al president de la Generalitat destituït que "quan arribin al Govern recuperaran la senyera i el seny" després que ell "hagi sembrat el caos". Animats pels resultats de les enquestes que els auguren una intensa batalla amb els republicans pel primer lloc, el líder de la formació taronja, Albert Rivera, s'ha dirigit als votants del PSC i del PPC per animar-los a "concentrar el vot" en Ciutadans perquè "en aquestes eleccions el que importa és tenir majoria constitucionalista" i que les paperetes "no vagin a les escombraries". "A veure si per votar un partit que no treurà escons els regalem el vot i torna a guanyar ERC", els ha alertat.

En un Auditori abarrotat per prop de mil simpatitzants, Rivera ha apuntat que els nacionalismes són l'"adversari de la llibertat" i que l'"únic bo" del procés és "que s'acaba". "Vull un país que no digui Espanya ens roba sinó Hisenda som tots", ha afegit, i ha aprofitat l'ocasió per començar la seva carrera per encapçalar el Govern central, i s'ha mostrat com a líder d'una "revolució", la de "complir les lleis i la de respectar els que no pensen igual". També ha considerat igualment revolucionari que "governi una dona amb una majoria constitucionalista" a Catalunya, encara que per fer-ho s'ha de sortir victoriós de la disputa entre "la llibertat davant la imposició" i "la igualtat davant el supremacisme" el 21 de desembre.

"Estats Units d'Europa"

El líder de la formació taronja ha fet una defensa fèrria d'Europa i ha agraït que els principals líders europeus hagin fet pinya en defensa de la Constitució. "La meitat del cop a la democràcia l'han aturat TajaniMacronMerkel Juncker", ha asseverat, i ha assegurat, parafrasejant una cita d'aquest últim, que els nacionalismes "són un verí".

També ha tret pit del suport que han rebut de Manuel Valls, que serà present a la seva campanya, i ha reivindicat la creació dels "Estats Units d'Europa". 

"Prou de mentides"

La candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha pujat a l'escenari en mig de crits de "presidenta" i ha criticat que als independentistes "només els importi la seva obsessió": "Deixar de ser espanyols a costa de Catalunya, de l'economia, del turisme i de l'ocupació". "Són els mateixos, es tornen a presentar els mateixos i si tornen a governar seguiran fent el mateix", ha advertit, i els ha retret que "no tinguin majoria social".

Notícies relacionades

Per a ella, el procés ha sigut "objectivament un fracàs" i ha demanat que "s'acabi amb les mentides" perquè "ni es viu en una república, senyora Rovira, ni s'hi han quedat les empreses encantades, ni hi ha hagut reconeixement de cap país del món". "Puigdemont no ha governat ni per als independentistes", ha sentenciat, i, com a contrapartida, s'ha erigit com la "futura presidenta de tots els catalans", decidida a "recuperar la convivència i la unió" a Catalunya.

El candidat del partit per Girona, Jean Castel, ha assegurat que el 21 de desembre és una "oportunitat històrica" per "aturar el nacionalisme que és excloent, dictatorial, i que pretén inocular la seva dictadura".