MISSATGE DES DE BRUSSEL·LES

Puigdemont insta els exconsellers presos i els Jordis a "fer el que calgui" per sortir de la presó

"Tenim molta feina i us necessitem per plantar cara al tripartit del 155", ha escrit l'expresident en un missatge al seu perfil de Twitter

Els vuit exconsellers de la Generalitat a la presó, l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, estan declarant avui davant el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident Carles Puigdemont ha instat aquest divendres els exconsellers en presó preventiva, així com l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el líder d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart, a "fer el que calgui per sortir" de la presóTots ells declaren avui al Tribunal Suprem, on el jutge Pablo Llarena els ha citat per revisar la seva situació processal després que la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela decretés contra ells presó incondicional.

"Us volem a casa. Heu de sortir de la presó perquè no hi hauríeu d'haver entrat mai. Feu el que calgui per sortir-ne", ha escrit Puigdemont aquest matí en un missatge publicat al seu perfil de Twitter.

L'expresident també ha considerat que queda "molta feina" per fer i ha afirmat que els empresonats són necessaris "per plantar cara al tripartit del 155", com ha batejat el PP, el PSOE i Ciutadans, les formacions que han donat suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

Notícies relacionades

"¡Desitjo retrobar-nos bé aviat!", diu Puigdemont al seu missatge.

En una entrevista concedida ahir a TV-3, l'expresident va assegurar entendre que els exconsellers presos hagin manifestat que "acaten" el 155 per poder sortir de la presó.