CAMÍ DE LES URNES

Puigdemont reclama "una majoria clara de vots i escons" a favor de la independència el 21-D

El president destituït diu que la prioritat del futur Govern ha de ser frenar el 155

zentauroepp40854879 el president carles puigdemont durant el seu discurs en l ac171108193850

zentauroepp40854879 el president carles puigdemont durant el seu discurs en l ac171108193850 / Laura Pous

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, ha reclamat que si a les eleccions del 21-D hi ha "una majoria clara de vots i escons" a favor de la independència és "imperatiu que es respecti".

En una entrevista a l'ACN, Puigdemont assegura que "hi hauria un abans i un després d'uns resultats" amb majoria a favor de la república. El president destituït destaca que per això ha demanat al Govern espanyol i la Unió Europea que diguin "explícitament" si respectaran o no els resultats dels comicis. 

El resultat de les urnes "s'ha d'acceptar amb totes les conseqüències", ha indicat Puigdemont, que ha afegit que no es pot tolerar una "democràcia segrestada en funció de si al governant de torn li convé o no el que els ciutadans elegeixen". "Els ciutadans són majors d'edat", ha advertit.

"Necessitem reforçar la via democràtica per poder fer possibles tots els desitjos de la majoria dels catalans", ha dit Puigdemont, que ha destacat que els representants polítics "han de respectar la voluntat de la gent". 

Notícies relacionades

Preguntat per com actuaria en cas de liderar i guanyar una llista electoral, especialment tenint en compte el procés judicial obert contra ell i la resta del Govern que liderava, ha assegurat que "les decisions que s'hagin de prendre es prendran en funció dels resultats".

"Que ningú en tingui cap dubte, el missatge més poderós que podem enviar al món i també a l'Estat espanyol és que la majoria que hem anat construint tots aquests anys no és una moda ni un accident de la història, és fruit de la voluntat. I que això es tradueix en escons, en vots i, per tant, en polítiques", ha afegit. En aquest sentit, Puigdemont ha dit que el Govern que sorgeixi de les eleccions "l'endemà" s'haurà de posar a fer política, amb la primera prioritat de frenar el 155. "És innegociable, prou de 155, recuperem les institucions", ha dit.