La CUP descarta la 'llista única' per al 21-D i decidirà entre 4 opcions

zentauroepp40812511 graf1018  perpignan  france   04 11 2017   la portavoz de la171105131452

zentauroepp40812511 graf1018 perpignan france 04 11 2017 la portavoz de la171105131452 / Robin Townsend

1
Es llegeix en minuts

La CUP ja ha descartat la "llista única" que proposa el PDeCAT per concórrer a les eleccions del 21-D i diumenge que ve decidirà en la seva Assemblea Nacional entre quatre opcions o escenaris per participar o no en aquests comicis.

El primer d'aquests escenaris és no participar en aquestes eleccions, tant pel fet que la CUP les considera "il·legítimes" a l'haver sigut convocades pel Govern espanyol, com perquè aquesta formació havia indicat que no desitjava participar en unes altres eleccions autonòmiques.

La segona opció passa per recolzar una "llista blanca", és a dir, una candidatura integrada per personalitats de la societat civil catalana sense que hi figurin polítics en actiu i consensuada entre tots els partits i entitats sobiranistes.

Segons fonts de la CUP, aquesta opció "permetria visualitzar de forma clara que hi ha un rebuig majoritari de la societat catalana" als comicis del 21-D.

En el cas que finalment els altres partits optin per presentar llistes convencionals, la CUP considera que igualment hi hauria d'haver un compromís que, si es forma un nou Govern, aquest convoqui com a màxim en tres mesos unes noves eleccions perquè siguin "legítimes i no imposades".

Pacte d'esquerres

El tercer escenari contemplat per la CUP passa per la creació d'un front de partits de l'esquerra sobiranista, del qual formarien part a més de la CUP, ERC i altres sectors no necessàriament independentistes, com per exemple, els procedents de l'escissió produïda en Podem després de la dimissió del que fins ara era el seu líder, Albano Dante Fachin.

Aquesta tercera opció té, ara mateix, poques possibilitats de prosperar, ja que ERC preconitza per a aquestes eleccions, o bé una llista que englobi tots els partits sobiranistes sense excepcions, o en cas contrari, prefereix llistes separades però amb punts programàtics comuns.

Notícies relacionades

El quart escenari que sospesa la CUP és presentar-se en solitari, però finalment seran els militants els que decidiran diumenge a l'Assemblea Nacional quina de les opcions contemplades serà la que determinarà el que faci la formació anticapitalista.

Les mateixes fonts de la CUP han explicat que el fet que avui finalitzi el termini per registrar coalicions no inhabilita cap de les quatre opcions, ja que les llistes que es proposen poden ser registrades posteriorment com a simples candidatures.