Així és la presó d'Estremera

La presó, on estan reclosos Junqueras i els exconsellers, és la més moderna de Madrid

Francisco Granados i Carlos Fabra han estat internats al centre

Així és la presó dEstremera, on han sigut enviats els exconsellers de la Generalitat. / JUAN MANUEL PRATS / FOTOGRAFIA. VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La presó d'Estremera (oficialment, Madrid 7), on han ingressat l'exvicepresident Oriol Junqueras i sis exconsellers del Govern, és la més moderna de la Comunitat de Madrid, inaugurada el 2008 pel llavors ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

És una presó situada al límit provincial entre Madrid i Conca i compta amb 1.214 cel·les d'11 metres quadrats distribuïdes en 16 mòduls i capacitat per acollir 1.500 interns.

Un dels seus presos il·lustres ha sigut l'exconseller madrileny i exdirigent del PP Francisco Granados, que va participar en la inauguració de la presó, i després hi va passar dos anys i mig -amb caràcter preventiu- per decisió del jutge del 'cas Púnica' Eloy Velasco.

Hi va complir condemna l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i ara hi està en presó preventiva el president d'Ausbanc Luis Pineda.

Sergio Morate, recentment declarat culpable per un jurat de l'assassinat de dos joves a Conca, i Patrick Nogueira Gouveia, el presumpte assassí d'una família amb dos nens petits a Pioz (Guadalajara), també estan interns en aquesta presó.

Un cost de 100 milions

La presó, que va costar 100 milions d'euros i ocupa una superfície construïda de 91.761 metres quadrats, compta amb els serveis sanitaris, esportius i educatius habituals en un centre penitenciari.

Però també disposa dels anomenats 'mòduls de respecte', llocs on els presos es responsabilitzen de les normes de convivència.

Notícies relacionades

L'edifici d'infermeria, que compta amb 64 llits, també acull una consulta bucodental i equips de telemedicina, cosa que evitarà sortides innecessàries dels interns als hospitals de la zona.

En l'apartat esportiu i cultural, els reclusos de Madrid 7 disposen d'un gimnàs, un poliesportiu, piscina, biblioteca, aules, sales audiovisuals i un saló d'actes.