La Fiscalia no recorre la llibertat provisional de Trapero

Entén que la decisió judicial sobre el major dels Mossos no és definitiva

zentauroepp40557969 madrid  16 10 17   madrid  pol tica   declaran por sedici n 171016093720

zentauroepp40557969 madrid 16 10 17 madrid pol tica declaran por sedici n 171016093720

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de l'Audiència Nacional no recorrerà la interlocutòria en què la jutge Carmen Lamela va deixar dilluns en llibertat amb mesures cautelars el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, investigat per sedició, al considerar, entre altres qüestions, que no és una decisió definitiva.

Després de la declaració de Trapero dilluns passat com a investigat, la jutge Lamela va decidir posar-lo en llibertat en contra del criteri de la Fiscalia, que va demanar presó provisional, si bé la magistrada li va imposar com a mesures cautelars compareixences quinzenals, entrega del passaport, prohibició de sortir d'Espanya i la fixació d'un domicili i una persona de contacte per estar localitzable.

Aquell mateix dia, la jutge enviava a presó incondicional i sense fiança el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez; i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Ara el ministeri públic, en un comunicat firmat pel tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, explica que la seva decisió de no recórrer la interlocutòria resideix en el fet que "totes les mesures cautelars tenen un caràcter provisional" i aquestes poden ser revisades en un futur.

En aquest sentit, la Fiscalia fa referència a la interlocutòria de llibertat de Trapero, en què la jutge apuntava que prenia aquesta decisió "sense perjudici de les possibles ampliacions que es puguin realitzar en el perímetre objectiu i subjectiu de les presents diligències".

A més, Carballo anuncia que es tornarà a avaluar la idoneïtat d'altres mesures cautelars "una vegada s'ampliï, en el seu cas, l'objecte del procediment i s'incorporin noves diligències".

La Fiscalia recorda que la interlocutòria de la jutge es limita a la intervenció de Trapero en els disturbis del 20 i 21 de setembre arran dels registres de l'operació que pretenia evitar la celebració del referèndum il·legal.

Notícies relacionades

I explica en aquest sentit que, malgrat que la denúncia presentada en un primer moment per la Fiscalia feia referència únicament a aquests fets, ja s'han incorporat diligències que s'estenen més enllà d'aquells dies.

Segons assenyalava la jutge en la seva interlocutòria, l'actuació de Trapero aquells dies "no apareix encara prou perfilada fins al punt de poder-lo vincular en aquest moment a fets tan greus com els que van tenir lloc aquells dies, sense perjudici del que es pugui determinar en una fase més avançada de la investigació".