CONGRÉS

El PSOE vol que la comissió territorial recuperi l'Estatut retallat pel TC

Sánchez nomena Adriana Lastra portaveu de l'organisme que començarà a explorar ben aviat la reforma constitucional

undefined38912334 madrid 16 06 2017 politica  adriana lastra ofrece una rueda 171017140613

undefined38912334 madrid 16 06 2017 politica adriana lastra ofrece una rueda 171017140613 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE ha comunicat aquest dimarts el seu model de treball en la comissió per a l'avaluació i la modernització de l'Estat autonòmic, primer pas cap a la reforma constitucional, així com els futurs components per part del grup socialista. Els socialistes, promotors d'una iniciativa que compta també amb el suport del PP i Podem, volen que l'organisme abordi diversos assumptes. Entre ells, la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, que el 2010 va declarar inconstitucionals 14 articles de la llei catalana.

Els altres temes a tractar en la comissió, segons l'escrit registrat pels socialistes, serien un balanç del model autonòmic, ordenació de competències, nomenclatura de les comunitats autònomes, finançament autonòmic i autonomia local.

Notícies relacionades

L'organisme es constituirà en les pròximes setmanes i treballarà durant sis mesos, fins a elaborar unes conclusions que després hauran de ser aprovades pel Ple del Congrés. Aquest document serà la base de la reforma de la Carta Magna en el seu vessant territorial. Just després, segons l'esquema pactat per Mariano Rajoy i Pedro SánchezMariano RajoyPedro Sánchez la setmana passada, es crearà una subcomissió constitucional per a l'actualització de la Constitució.

Només un representant del PSC

El PSOE també ha designat ja els membres de la comissió. La vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, exercirà de portaveu. L''exlehendakari' Patxi López serà el portaveu adjunt. També formaran part de l'organisme Meritxell Batet (única representant del PSC), José Enrique Serrano, Susana Sumelzo, Gregorio Cámara, Pilar Cancela, Artemi Rallo i Sofía Hernanz.