MANUSCRIT EN ESPANYOL I AMB FALTES D'ORTOGRAFIA

Així és el 'testament' d'un dels terroristes del 17-A: disculpes i saldar deutes

També va copiar en àrab la Sura 78 de l'Alcorà: "El dia del judici final ja està determinat"

saidinterviu

saidinterviu

2
Es llegeix en minuts

Said Aalla, un dels terroristes morts després del 17-A a Barcelona i Cambrils, va deixar escrit un testament en castellà abans dels atemptats. Segons informa 'Interviú', aquest cambrer de 18 anys que treballava en un bar de Ripoll demanava disculpes a la seva família en el document, saldava deutes econòmics i –això ja en àrab- enarborava un passatge alcorànic a manera de comiat. Hores després, el jove sortia amb el seu germà per sembrar el terror a Catalunya; ell conduïa l'Audi A3 de Cambrils.

"Us demano perdó per les molèsties que us he causat, sobretot als pares i especialment a la mare" (sic), escrivia de pròpia mà en un text amb faltes d'ortografia, segons figura en l'atestat dels Mossos d'Esquadra. "Us deixo encarregats de vendre totes les meves coses (...) per cobrir els deutes que us deixo: -1.000 € (la meva mare), -1.000 € (Mohamed [sembla ser el seu altre germà, detingut després dels atacs i després posat en llibertat])", explica el manuscrit recuperat al pis on vivia amb la seva família. "I el que sobri doneu-ho (...) als pobres", tanca, cosa que seria una mena de 'zakat' (un dels cinc pilars de l'Islam, consistent en l'almoina). 

El text sembla ser el seu comiat. "És l'últim tràmit del mujahidí (soldat) per saldar comptes amb els seus éssers estimats i amb Al·là abans de morir", expliquen a la publicació experts en la lluita contra el terrorisme islàmic. A més, se segueixen els requisits islàmics que obliguen el bon musulmà a saldar els comptes pendents abans de reunir-se amb Al·là: "Tot serà perdonat al màrtir, excepte el deute".

Aalla va deixar un altre escrit, aquesta vegada en àrab, en què copia la Sura número 78 de l'Alcorà: "El Dia del Judici Final ja està determinat. Aquest dia es bufarà la trompeta i us presentareu en grups. S'obrirà el cel i serà tot portes. Les muntanyes seran arrencades i creureu que és un miratge".

Analistes d'Intel·ligència que han tingut accés a la carta expliquen que l'encapçalament: "Si em sobrevé la mort us deixo una nota...", mostra que els terroristes no "tenien clar que fos necessari que se suïcidessin després de cometre els atemptats". Així, doncs, sembla clar que es va improvisar, ja que el pla inicial era fer volar la Sagrada Família amb un camió ple d'explosius, segons la tesi de la investigació.

La carta va ser "escrita apressadament, és breu i no conté detalls", cosa que la distingeix d'altres comiats gihadistes, en què es telefona a les mares, es graven vídeos elaborats o es firmen cartes detallades, com va passar amb els autors de l'11-M a Madrid.

Set ferits segueixen ingressats

El nombre d'hospitalitzats després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) es manté en set aquest dilluns i dos d'ells segueixen en estat greu, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

Notícies relacionades

Un dels que es troben en estat greu va resultar ferit a Cambrils, i l'altre, a Barcelona, mentre que els cinc ferits en estat menys greu van resultar ferits en l'atemptat a la capital catalana.

Cinc hospitalitzats estan ingressats a l'Hospital del Mar, l'Hospital Clínic, l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital Sagrat Cor de Barcelona, un sisè a la Mútua de Terrassa i un altre en un centre hospitalari de Saragossa.