EXCLUSIVA D''EL PERIÓDICO'

Aquesta és la nota original que revela que els EUA van alertar els Mossos del risc d'atemptat a la Rambla

zentauroepp39886493 combo  papeles del la cia atentado rambla ramblas rambles170831204559

zentauroepp39886493 combo papeles del la cia atentado rambla ramblas rambles170831204559

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Aquest fragment correspon a la comunicació original remesa pels serveis d'intel·ligència dels Estats Units al CITCO (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat) que confirma que els Mossos d'Esquadra van ser avisats per ells el 25 de maig sobre el risc d'atemptat a la Rambla i altres llocs turístics de Barcelona. Per exprés desig de la font informativa d'aquest diari i per protegir la seva identitat, EL PERIÓDICO va accedir aquest dimecres a difondre en la seva edició 'online' i en l'edició impresa d'aquest dijous la mateixa nota, però retocada tipogràficament.

Notícies relacionades

La font informativa va fer dimecres dues demandes. La primera era ometre o ratllar la resta del text original, que inclou determinats codis i números de referència. La segona petició de la font, rebuda a última hora de dimecres, poc abans de la publicació de la informació en l'edició 'online' i del tancament de l'edició impresa, va ser substituir la família de lletra original per una altra qualsevol. EL PERIÓDICO va considerar raonable accedir a les dues demandes i així ho va fer.

Al realitzar els canvis derivats de la segona condició de la font, es va modificar lògicament i automàticament la tipografia de les cometes que apareixen al text. En el mateix procés de substitució de la família de lletra va lliscar per un error la 'k' en la paraula 'Irak' en lloc de la 'q' que figura a l'Iraq' original en la nota. Un segon error va afegir la 's' final d''administratives' a l'original 'administrative'. Aquestes són les tres úniques diferències entre el text publicat a EL PERIÓDICO i l'original que acompanya aquesta informació, una vegada la font informativa ha alliberat aquest diari del manteniment de les citades condicions per a la seva publicació.