Arrimadas "no contempla" que el Govern forci eleccions a Catalunya

La líder de Ciutadans està convençuda que es convocaran eleccions "com a màxim d'aquí dos anys"

zentauroepp38191822 barcelona  25 04 2017 politica  sesion de control del govern170728095419

zentauroepp38191822 barcelona 25 04 2017 politica sesion de control del govern170728095419 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest divendres que "no contempla" un escenari en què el Govern acabi forçant eleccions autonòmiques a Catalunya perquè "això és una competència del president de la Generalitat". En declaracions a Catalunya Ràdio, Arrimadas ha evitat valorar aquesta hipòtesi, que fa uns dies no va descartar el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo.

Segons Arrimadas, si finalment es demostra que l'1-O no es pot celebrar un referèndum sobre la independència, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "no podrà trobar cap altra excusa per allargar més el xiclet del processisme", i per tant suposa que convocarà eleccions. En aquest sentit, ha defensat que "seria horrible" dir que "si no hi ha referèndum no hi ha eleccions", i s'ha mostrat convençuda que "se'n convocaran a Catalunya, per sort, passi el que passi" i com "màxim d'aquí dos anys".

Notícies relacionades

Segons la seva opinió, "si les promeses de Puigdemont fossin veritat, Catalunya ja seria independent" perquè al començament de la legislatura va plantejar arribar a la independència en 18 mesos i "ara promet un referèndum que no pot fer" perquè "no hi ha empara legal ni reconeixement internacional". "No m'agrada fer eleccions cada dos anys, però és que la situació a Catalunya no té cap altra sortida. Aquesta situació s'ha de solucionar en unes urnes de veritat, amb garanties", ha assenyalat la líder de la formació taronja. 

El Parlament rebutja la moció de C's que demana eleccions

JxSí i la CUP han unit els seus vots al Parlament i han rebutjat una moció de Ciutadans que demanava al president "convocar de manera immediata eleccions autonòmiques". Al text s'argumentava que són necessàries tenint en compte que el Govern avança "cap a un referèndum il·legal que no podrà celebrar" i també les dues recents remodelacions del Govern que, segons la formació taronja, evidencien la debilitat de l'Executiu. El diputat Fernando de Páramo ha defensat la moció assegurant que aquesta és "l'única sortida democràtica per fer-los fora democràticament del Govern". Amb tot, s'ha rebutjat pels 69 vots en contra de JxSí i la CUP, les 10 abstencions de Catalunya Sí que es Pot, i malgrat els 52 vots a favor de C's, el PP i el PSC.