Echenique, sobre el referèndum de l'1-O: "Jo no hi participaria perquè és una consulta sense garanties"

El secretari d'organització de Podem reitera que l'única solució al "problema" és una consulta pactada

zentauroepp39196732 gra522  c diz  06 07 2017   el secretario general de podemos170707154954

zentauroepp39196732 gra522 c diz 06 07 2017 el secretario general de podemos170707154954 / Roman Rios

1
Es llegeix en minuts

El secretari d'organització de PodemPablo Echenique, ha afirmat aquest divendres que "si fos català" no participaria en el referèndum unilateral que el Govern de Carles Puigdemont planteja celebrar l'1 d'octubre perquè es tracta "d'una consulta sense garanties que no serveix per exercir el dret a decidir".

Notícies relacionades

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', el dirigent de Podem ha reiterat que el seu partit proposa un "referèndum pactat com a única manera que Catalunya no se'n vagi d'Espanya", i poder aconseguir, al seu parer, que les "tensions a Espanya disminueixin". Així mateix, ha declarat que l'Estat de les autonomies està "esgotat" i que la solució a aquest "problema" és un referèndum pactat.

Preguntat sobre la posició de la seva formació a Catalunya pel que fa al referèndum, ha afirmat que "s'ha de decidir a Catalunya", i ha recolzat la "diversitat d'opinions" del seu partit a la comunitat autònoma. S'ha de recordar que la direcció de Podem que encapçala Albano Dante Fachin sí que defensa participar en l'1-O com a mecanisme de protesta i sense atorgar-li caràcter vinculant. Davant d'això, Echenique ha recalcat que l'opinió de la direcció estatal és que el full de ruta de Puigdemont "no serveix", i que s'ha d'aconseguir una consulta pactada amb l'Estat "perquè sigui vinculant i perquè la gent que vol votar 'no' vagi a votar".