Escorcolls als domicilis i despatxos dels germans Cierco

La policia buscava documentació relacionada amb la causa per revelació de secret bancari dels comptes dels Pujol

zentauroepp29016211 andorra la vella 14 03 2015 els presidents de bpa banca priv170608210212

zentauroepp29016211 andorra la vella 14 03 2015 els presidents de bpa banca priv170608210212

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats andorranes han efectuat escorcolls aquest dijous als domicilis d'Higini i Ramon Cierco, accionistes majoritaris de Banca Privada d'Andorra (BPA), i als seus despatxos professionals, a les dependències del grup empresarial dels dos germans. La policia, que buscava possible documentació relacionada amb la instrucció del cas per revelació de secret bancari dels comptes de la família Pujol, s'hauria emportat, segons Ràdio i Televisió d'Andorra, 38.000 correus electrònics de l'ordinador d'Higini Cierco.

Notícies relacionades

En un comunicat, el Grup Cierco ha mostrat "repulsa i indignació" amb les autoritats andorranes, i en concret amb els organismes judicials, per la "constant persecució a què estan sotmetent els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra". El grup empresarial denuncia que, davant d'això, "qualsevol actuació tendent a protegir els interessos dels Pujol rep una promptitud que pocs processos judicials ostenten al Principat".

Considera que "la criminalització constant de l'entitat bancària i els seus accionistes majoritaris només és una maniobra recurrent per intentar desviar el focus d'interès d'on s'hauria de posar: el 'cas Pujol' i l'entitat bancària on històricament van tenir els diners i van portar a terme tota una operativa l'origen de la qual encara avui és molt incert". "I la investigació de les querelles per les coaccions a dirigents de BPA", afegeix, "semblen, aparentment, en via morta quan aquestes amenaces i extorsions eren l'origen de tot".