Oleguer Pujol: "Han volgut desterrar el meu pare"

El fill petit de l'expresident vincula la situació judicial de la seva família amb el procés sobiranista

Declaracions a RAC-1 del fill petit de Jordi Pujol. / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts

El fill petit de Jordi Pujol i Marta FerrusolaOleguer, ha assegurat aquest dimarts que el procés judicial que se segueix a l'Audiència Nacional contra tots els membres de la seva família té com a objectiu principal "desterrar" el seu pare. "Hi ha un interès especial a desacreditar el nom del meu pare. Se l'ha volgut desterrar: el que tenen en contra del meu pare es podria comparar amb el que fan a la Xina amb el Dalai-lama. Busquen destrossar-lo, l'acarnissament és molt fort", ha manifestat en declaracions a RAC-1.

I ha atribuït al suport de l''expresident al procés sobiranista el motiu d'aquestes suposades agressions, ja que, al seu parer, des de Madrid el seu pare era percebut "com una peça molt important del procés".

Seguint aquesta argumentació, Oleguer Pujol ha negat el que afirma el jutge José de la Mata en els seus actes, en què qualifica la família com una "organització criminal". "No som ni organització ni criminal", ha subratllat, abans de rebutjar el "paper preponderant" que s'està assignant als seus pares en la suposada direcció del clan.

Per una altra part, el petit dels Pujol ha posat la mà al foc pel seu germà gran, Jordi, que considera que és a la presó "injustament". Seguint la mateixa tesi que va defensar el seu germà Josep, ha assegurat que el primogènit és a la presó a causa d'una "acció de contraprogramació", per "tapar" l'operació Lezo sobre el suposat finançament il·legal del PP de Madrid.

ELS PROBLEMES DE LA FAMÍLIA

L'Oleguer ha relatat, així mateix, els problemes pels quals estan passant gairebé tots els membres de la família arran de la seva imputació. Ell mateix, ha explicat, fa cinc anys que no treballa. "El cognom castiga, la gent té por que se sàpiga que estan treballant amb un Pujol", ha relatat.

Notícies relacionades

També ha assegurat que el seu pare està "fotut", ja que, a part de la seva avançada edat, el procés judicial i tot el que s'està fent públic "li passa factura". Igual que a la seva mare.

Per últim, sobre la famosa nota atribuïda a la seva mare, en què s'identificava com a "mare superiora", l'Oleguer l'ha qualificat de "fotomuntatge", si bé ha admès que el "concepte de mare superiora existia". "Hi ha alguna cosa que no quadra (...), el més estrany és que ho firmi ella amb el seu nom, l'últim que es fa en aquests casos és firmar les ordres amb el teu nom, es posa el número de compte", ha afegit, abans d'atribuir la filtració del document a Andbank o els germans Cierco, a qui culpa d'haver entregat informació a la fiscalia espanyola de manera irregular.