La ultradreta rebenta un acte dels titellaires de 'Gora Alka-Eta' i César Strawberry al crit de 'Fora proetarres'

Quinze joves falangistes irrompen en unes jornades de la UC3M

1
Es llegeix en minuts

Quinze joves del Sindicat Espanyol Universitari, associat a la Falange, han irromput aquest dijous a l'Aula Magna de Getafe (Madrid) de la Universitat Carles III on s'estan celebrant unes jornades sobre 'La repressió penal en la sàtira política' en què intervenen, entre altres, el cantant del grup Def con Dos, César Strawberry, condemnat a un any de presó per enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes a través dels seus tuits, o els titellaires de 'Gora Alka-ETA'.

Els joves han entrat a l'Aula Magna cridant 'Fora proetarres de la universitat" i han desplegat una pancarta i banderes d'Espanya al costat de la taula on s'estava abordant la 'Incriminació de la incitació a l'odi i riscos per a la llibertat d'expressió' amb la participació de Raúl García, un dels dos titellaires de la companyia Títeres desde Abajo que van ser empresonats i posats en llibertat acusats d'exalçar ETA i Al-Qaida per exhibir el cartell 'Gora Alka-ETA' en una obra de guinyol.

Després de diversos minuts de tensió, els esvalotadors han sigut desallotjats per vigilants de la seguretat privada de la Universitat, i les jornades han pogut continuar amb la intervenció de Raúl García, que ha dit que defensa "a ultrança l'acció directa" i que no li sembla malament que hagin entrat. "Però nosaltres no som etarres i no ho hem sigut mai", ha postil·lat.

Les jornades tenen lloc avui i demà a l'Aula Magna del campus de Getafe i han començat amb César Strawberry per parlar de 'Twitterrorisme. ¿Enaltiment del terrorisme i humiliació a les seves víctimes mitjançant tuits satírics sobre Carrero Blanco?'.

Notícies relacionades

El cantant de Def con Dos ha estat acompanyat per Cassandra Vera, una estudiant murciana de 21 anys condemnada a un any de presó per humiliació a les víctimes, per 13 tuits relacionats amb l'atemptat de Carrero Blanco.

A les jornades també es parlarà sobre 'Art, activisme i repressió de la blasfèmia. Els casos de les processons bufes de Sevilla i Màlaga', amb la intervenció d'Antonia Ávalos, que va ser processada i absolta per la processó de la imatge d'una vagina fa tres anys a Sevilla.