Rajoy: "Parlaré amb Sánchez quan tingui un minut"

El líder de l'Executiu espanyol té pendent una trucada al vencedor de les primàries del PSOE

fcasals38632917 rajoy170527133841

fcasals38632917 rajoy170527133841 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
OLGA GRAU / SITGES

Mariano Rajoy té pendent una trucada al vencedor de les primàries del PSOE, Pedro Sánchez, per felicitar-lo, una cosa que farà "quan tingui un minut", segons ha afirmat el mateix president del Govern en una conversa amb periodistes mantinguda al finalitzar la reunió del Cercle d'Economia a Sitges. Rajoy ha matisat que es referia a quan tingui temps el nou secretari general dels socialistes.

Notícies relacionades

Durant el seu discurs oficial davant dels empresaris en aquest fòrum de debat i d'opinió, Rajoy s'ha referit diverses vegades als pactes als quals obliga el fet de governar en minoria, però no ha esmentat el nom del PSOE en cap moment. Sí que s'ha referit, no obstant, als 32 diputats de Ciutadans -davant la presència a la primera fila de la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, i del portaveu d'afers econòmics al Congrés Toni Roldán - i als escons de Coalició Canària i PNB que li han permès rebutjar les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat.

"Estem buscant el vot que necessitem per aprovar els comptes", ha dit i ha tornat a insistir en la importància d'aprovar el pressupost i de no derogar les reformes estructurals que s'han realitzat durant la crisi. "No té sentit canviar les reformes que funcionen", ha afirmat.