Podem qualifica "d'estrany" el comunicat i desvia el focus a la precarietat en els mitjans

Montero "no es reconeix" en les crítiques i afirma que procura tenir una relació "excel·lent" amb la premsa

37341786 60

37341786 60 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha qualificat aquest dilluns "d'una mica estrany" que l'Associació de la Premsa de Madrid (APM) atribueixi a la seva formació una "campanya sistemàtica d'assetjament" contra els periodistes. La diputada morada ha argumentat que desconeixia el comunicat que ha emès aquest dilluns el col·lectiu, d'aquí ve la seva sorpresa davant unes acusacions en què assegura que no es "reconeix" ja que ella, en qualitat de portaveu i abans de substituir Íñigo Errejón en aquest càrrec, "procura" mantenir una "excel·lent relació" amb la premsa. 

Per això, s'ha mostrat disposada a reunir-se amb l'APM per "parar atenció" al problema i "resoldre'l". Tot i així, ha manifestat que la preocupa molt més la precarietat que al seu parer pateixen els periodistes. En una entrevista a la Cadena SER, ha assenyalat fins a tres vegades que la situació exigeix tenir "un focus més ampli" i preocupar-se del 75% dels professionals que, segons la seva informació, diuen que "s'autocorregeixen per por dels seus caps i dels propietaris dels mitjans", per no ser "acomiadats". En aquest sentit, ha assegurat que la 'llei mordassa' "pren als periodistes la possibilitat d'expressar-se lliurement". "Hem de ser capaços de revertir" aquesta situació, ha declarat. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha recordat, en línia amb el que va manifestar diumenge Pablo Iglesias a 'Salvados',Pablo Iglesias  que la seva formació ha sigut la que "més atacs" ha rebut per part de la premsa. En aquest sentit, ha tret a col·lació les "portades" de diaris que han acusat Podem de cometre delictes i que després no han publicat "rectificacions" quan les querelles han sigut guanyades pel partit morat o han sigut arxivades. 

Per últim, ha rememorat que Podem quan s'ha equivocat en la seva relació amb els mitjans ha demanat "perdó".