Pablo Iglesias, sobre determinats mitjans: "Hi ha moments en què s'ha de dir: això és indecent"

El líder de Podem justifica a 'Salvados' les crítiques a periodistes perquè se superen "línies vermelles"

El dirigent fa autocrítica sobre la seva formació en una entrevista de Jordi Évole amb militants

 

  / LA SEXTA

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat en una entrevista al programa 'Salvados' de Jordi Évole emès aquest diumenge a La Sexta que el seu partit és el més mal tractat pels mitjans de comunicació perquè se superen "totes les línies vermelles" i els criteris deontològics. "El que es fa amb nosaltres no es fa amb cap altre partit", ha asseverat. I per això ha defensat la necessitat de plantejar crítiques en determinats casos.

Iglesias fa aquesta reflexió en el context d'una entrevista amb cinc militants de Podem que han repassat en clau crítica els últims i convulsos mesos de la formació morada. "Hi ha moments en què s'ha de dir: ho sento, això és indecent el que s'està fent", ha assegurat en relació a determinades entrevistes amb dirigents de Podem que jutja que són "maniquees". També ha censurat el tracte que rep la nova portaveu del partit, Irene Montero. "Em preocupa que l'ataquin per ser dona, ni a tu ni a mi ens van a preguntar mai amb qui hem dormit", i afegeix que "tractar de repel·lir un atac perjudicant en els seus drets companyes és una cosa que no hauríem de fer mai".

El dirigent d'esquerres ha citat casos concrets, com una entrevista de Susanna Griso amb Íñigo Errejón a 'Espejo público', d'Antena 3, o bé la presència d'Eduardo Inda en tertúlies de La Sexta. "Eduardo Inda no és pluralitat informativa, això és escombraries i això perjudica la credibilitat del canal", ha afirmat. Tot seguit ha explicat que això genera resposta del mitjà de comunicació: "És clar que a qui estigui allà li diran: digues-li al 'Coletas'...".

"SOU GRAN PART PRODUCTE DELS MITJANS"

Seguint amb el to crític, el dirigent polític ha afirmat que determinada persona "va al consell editorial d''El País' i allà li diuen què ha de fer... Nosaltres farem coses molt malament però a mi no em diu cap consell editorial el que hem de fer o dir". Al respecte, una de les votants del partit, Vera Sánchez, li ha contestat a Iglesias: "Sou gran part producte dels mitjans de comunicació, aneu amb compte amb els mitjans perquè són símptoma de salut democràtica".

També el periodista Jordi Évole li ha dit a Iglesias: "Quan tu veus un líder polític que s'acaba enfadant amb qualsevol periodista que el punxa més del compte o que ell creu que el punxa més del compte, no sé si és la millor tàctica". I Iglesias ha respost: "En aquest país s'han travessat límits i línies vermelles i molt poquets s'han atrevit a dir-ho i això no vol dir que a vegades jo em pico massa".

AUTOCRÍTICA I MOCIÓ DE CENSURA

Notícies relacionades

Durant l'entrevista, els militants han retret conductes com l'"ego" d'Iglesias o les batalles amb Errejón i li pregunten a Iglesias si aquesta pugna ja s'ha acabat. "Crec que estem millor, ha sigut un procés molt dur i per a nosaltres molt dolorós", i admet que des del març del 2016 "havíem deixat de sonar" com una orquestra des de fa mesos.

Per una altra part, Iglesias ha afirmat que recolzaria una eventual moció de censura a Rajoy plantejada per Pedro Sánchez si aquest és elegit en les primàries del PSOE. "Si hi ha un acord programàtic, és clar que sí" i afegeix que seria partidari, en aquest cas, d'entrar a formar part del Govern.