Les víctimes de terrorisme estudien emprendre accions legals contra Inda

El president de l'ACVOT, José Vargas, rebutja qualsevol "paral·lelisme" entre la Catalunya actual i el País Basc quan ETA estava en el seu apogeu

zentauroepp7637166 barcelona 26 01 2008   billete de opinion   jose vargas   fo170217092418

zentauroepp7637166 barcelona 26 01 2008 billete de opinion jose vargas fo170217092418

1
Es llegeix en minuts

L'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT) s'està plantejant emprendre mesures legals contra el periodista i director d''OK Diario', Eduardo Inda, per les seves declaracions sobre el suposat "nivell de violència" que es viu a Catalunya com a conseqüència del procés sobiranista (segons ell, superior al que es va viure al País Basc en els anys de plom d'ETA).

Així ho ha explicat aquest divendres el president de l'entitat, José Vargas, per a qui la comparació feta per Inda no té cap fonament. "No veig cap paral·lelisme ni tampoc cap conseqüència, aquí a Catalunya, com la que hi havia al País Basc quan ETA estava en el seu apogeu", ha manifestat Vargas en declaracions a RAC-1.

Notícies relacionades

El president de l'ACVOT ha assegurat que no entén "a què treuen cap aquesta mena de declaracions" i ha revelat que les traslladaran als serveis jurídics de l'associació per aclarir si Inda ha pogut incórrer en algun delicte i, en aquest cas, "poder fer alguna cosa".

El periodista va pronunciar les seves polèmiques paraules a la tertúlia d'EsRadio, quan departien sobre la denúncia de la fiscal en cap de Barcelona, Ana Magaldi, contra les suposades pressions i insults que va patir en un recés del judici pel 9-N. "El nivell de violència a Catalunya no s'ha viscut ni al País Basc dels anys durs. Perquè allà podien matar algun jutge o algun fiscal, però tampoc en van matar gaires", va afirmar.