Les webs dels partits també suspenen en idiomes

Algunes forces inclouen una barreja lingüística als seus portals i altres, com les de PP, PSOE, PDCat i CUP, només estan en una llengua

batiburrillo-partidos

batiburrillo-partidos

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Les webs dels partits polítics també suspenen en idiomes. Els portals del PP i del PSOE, per exemple, només es poden llegir en castellà, en cap altra llengua cooficial, mentre que els del PDCat i de la CUP només apareixen en català. És a dir, no hi ha informació en espanyol però tampoc n'hi ha en aranès, un altre idioma propi de Catalunya.

La pàgina d'ERC, que tampoc està en aranès, sembla anar una mica més enllà a l'incloure a la part superior una pestanya que diu 'In your language', en què es permet entrar en castellà, anglès i francès, però realment només dirigeix a una succinta explicació sobre la seva ideologia i la seva organització que en castellà inclou traduccions molt a l'estil Google Translate, com rebatejar el partit com a "Izquierda Republicana de Cataluña".

Notícies relacionades

Un altre pas més el fan Ciutadans i el PSC, però tampoc n'hi ha per llançar coets. Aquestes formacions opten per l'estratègia que segueixen algunes institucions: permeten llegir els elements fixos de la seva web en català o castellà (incloses algunes faltes ortogràfiques i alguna barreja lingüística), però la majoria de la informació apareix en castellà al portal del partit d'Albert Rivera (per més que esmenti el valencià, l'eusquera i el gallec) i en català en el de Miquel IcetaMiquel Iceta.

EN COMÚ PODEM

L'alumne avantatjat de la classe és en aquesta assignatura En Comú Podem. En el seu cas, i matisant que el seu no inclou tanta informació com altres portals, sí que s'ofereix tot el contingut en català, en castellà i fins i tot en occità/aranès. Els seus companys de Podem, en canvi, recorren a la tàctica de posar pestanyes en castellà, català, eusquera i bable, però després només es pot llegir alguna peça en aquests idiomes. La immensa majoria està únicament en castellà.