NEGOCIACIÓ POLÍTICA

Rajoy anuncia que ja ha iniciat contactes per negociar els Pressupostos

La vicepresidenta i alguns ministres també s'han reunit amb representants de l'oposició

Núñez Feijóo adverteix que Galícia plantarà cara al sobiranisme

 

  / EFE

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que ha iniciat personalment contactes amb representants de partits amb la finalitat d’aconseguir suport per aprovar els Pressupostos generals de l’Estat.

Després d’assistir a l’acte de presa de possessió d’Alberto Núñez Feijóo com a president de la Xunta, a Santiago de Compostel·la, aquestes van ser les primeres declaracions del president del Govern des que va ser investit el 29 d’octubre.

Segons el president, també la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i alguns ministres s’han reunit amb dirigents de partits. «Estem parlant amb tothom. Lògicament, ho farem més intensament amb aquells que tenen més predisposició a donar suport als Pressupostos», va recalcar abans de reconèixer: «Sí, jo ja he tingut alguna conversa». Però no va desvelar qui van ser els seus interlocutors, a part de la coneguda conversa que va mantenir fa uns dies amb el president de Ciutadans, Albert Rivera.

PRIMER, EL SOSTRE DE DESPESA / El primer que ha d’aconseguir el Govern és aprovar el sostre de despesa i els objectius d’estabilitat, perquè autonomies i ajuntaments puguin elaborar els seus pressupostos. «Una mica més endavant vindran els Pressupostos [de l’Estat]», va afegir.

Notícies relacionades

Respecte de per què va escollir els seus ministres i per què va prescindir d’altres com José Manuel García-Margallo o Jorge Fernández Díaz va respondre: «He nomenat els ministres que he nomenat perquè crec que són els millors. No hi ha més criteri que el mèrit i la capacitat».

Prèviament, Rajoy va participar en la presa de possessió del president de Galícia. En el seu discurs, Alberto Núñez Feijóo va donar a entendre que Galícia plantarà cara al debat sobiranista: «Galícia no quedarà fora de cap debat territorial que qüestioni la sobirania comuna i un finançament just». La seva afirmació que «Galícia no demanarà mai més delo que li correspon, però no es conformarà amb menys» va arrencar l’aplaudiment de Rajoy, que es va referir a Galícia com a «model d’èxit del nostre Estat autonòmic».