Otegi a 'The New York Times': "Vull ser el candidat de Bildu a 'lehendakari"

L'exportaveu de Batasuna, que ha sortit aquest dimarts de la presó, confia que Euskadi exerceixi "tard o d'hora" el dret a l'autodeterminació

oteginyt

oteginyt

1
Es llegeix en minuts

Unes quantes hores abans de sortir de la presó de Logronyo, Arnaldo Otegi ha fet les seves primeres declaracions per confirmar la seva intenció de presentar-se a les eleccions primàries d'EH Bildu per ser elegit candidat a 'lehendakari' a les eleccions del País Basc previstes per a la tardor que ve. En una entrevista al rotatiu nord-americà 'The New York Times' 'The New York Times' resposta per escrit, Otegi assegura que concorrerà a aquests comicis interns, que tindran lloc aquest mes de març, malgrat la pena d'inhabilitació que pesa sobre ell fins a l'any 2021.

Notícies relacionades

Otegi explica que el temps que ha estat a la presó no ha rebaixat el seu compromís amb la consecució d'un Estat basc independent. I confia que "tard o d'hora" Euskadi exercirà el dret a l'autodeterminació per convertir-se "en un nou Estat d'Europa".

Respecte a ETA, l'exdirigent de Batasuna considera que el Govern central no va fer un "intent genuí" de desmantellar la banda, sinó que la "va preferir viva" per un interès polític i així frustrar les ambicions del separatisme basc.