ERC, després del pacte, crida el 'colauisme' a integrar-se en el procés constituent

Raül Romeva alaba la "generositat" de totes les parts en l'acord

ERC, després del pacte, crida el 'colauisme' a integrar-se en el procés constituent

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Breu compareixença de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per ponderar des de l'òptica del seu partit un acord que alguns republicans van qualificar d'"històric". Entre una allau d'agraïments, sobretot a la generositat de totes la parts, Rovira ha enviat un missatge a les hosts d'En Comú Podem, això sí, sense citar-les. Salvat el gran escull de la investidura considera la republicana que ara s'obre la porta a iniciar el procés constituent tantes vegades anunciat, procés per al qual "es necessiten totes les veus". "Ara comença la feina, perquè fins ara no hem fet res", ha sentenciat.

La portaveu parlamentària de Junts pel Sí (JxSí) ha subratllat que l'acord entre aquesta formació i la CUP és una demostració de "generositat" i un reflex de la "transversalitat" de l'independentisme. "Hi ha hagut gestos enormes que fan possible que avui comenci a caminar i a córrer el mandat democràtic que ens ha de portar a la independència", ha afirmat.

Notícies relacionades

La republicana, que ha sigut part activa de les negociacions, ha assegurat que l'acord està "a l'altura del mandat democràtic guanyador del 27 de setembre" i ha insistit en la importància "dels gestos, els passos al costat i els passos endavant dels uns i dels altres". "Per favor, que mai ningú més digui que això és impossible, perquè entre tots ho estem fent possible", ha asseverat.

També el cap de llista de JxSí, Raül Romeva, s'ha expressat en els mateixos paràmetres de reconeixement de la generositat de les parts. Romeva era a la tarda a la seu d'ERC on havia anat, en qualitat de negociador de Junts pel Sí, a retre compte del pacte a l'executiva del partit. Anteriorment, va voler explicar, s'havia reunit amb representants de CDC.