Sánchez acusa Rajoy i Mas d'aprovar l'amnistia fiscal "per a la família Pujol"

El líder del PSOE diu que tots dos van ballar "galta contra galta" en l'última legislatura i van validar també retallades i reforma laboral

El candidat socialista es presenta com un polític "net" davant els que estan "preocupats pel seu 3%"

Pedro Sánchez s’ha definit aquest diumenge com un polític net. / MIGUEL LORENZO / VÍDEO: ATLAS

Pedro Sánchez s’ha definit aquest diumenge com un polític net.
Pedro Sánchez durant la seva intervenció aquest diumenge.

/

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / SANT VICENT DEL RASPEIG

El secretari general del PSOEPedro Sánchez, ha assegurat aquest diumenge que, si guanya les pròximes eleccions generals del 20 de desembre, es preocuparà pel “20% de la població que està en risc d'exclusió social”, contràriament al que fan el Govern popular de Mariano Rajoy i el Govern de CDC, que ha equiparat dient que tots dos “estan preocupats pel seu 3%”.

Sánchez ha acusat Mariano Rajoy i Artur Mas d'haver ballat “galta contra galta”, perquè en els últims quatre anys “han aprovat la reforma laboral, les retallades i l'amnistia fiscal”. “Ara sabem que per a la família Pujol i per als companys de partit de Mariano Rajoy”, ha assegurat el líder socialista durant la clausura de la Conferència Política de Joventuts Socialistes a la Universitat d'Alacant.

Davant el PP i Convergència, el candidat socialista s'ha presentat a si mateix com un polític “net”, que aspira a ”liderar un govern net” amb un partit “net” i que traurà “targeta vermella” i expulsarà del PSOE quan vegi algú “vinculat amb casos de corrupció”.

SÁNCHEZ NO PARLA NI DE CIUTADANS NI DE PODEM

I, mentre el PP “només parla del PSOE” i apel·la a la “por”, Sánchez –que tampoc ha esmentat ni Ciutadans ni Podem-- ha defensat que els socialistes tenen propostes. “Que ningú ens esperi en les desqualificacions, a afegir desconfiança ni en el discurs de la por”, ha insistit el socialista, el programa dels quals, ha explicat, es basarà en quatre eixos: revertir “la falta d'oportunitats” derogant la reforma laboral i aprovant un nou Estatut dels Treballadors; posar fi a la desigualtat entre els joves; recuperar la confiança en les institucions amb la lluita contra la corrupció i obrir un nou període de “convivència” entre els espanyols, on es deixi enrere l'“enfrontament” i la “desconfiança” entre catalans i espanyols.

Notícies relacionades

El líder del PSOE ha reivindicat també la trajectòria del seu partit en la lluita per les llibertats socials des de “la llarga nit del franquista” i en la construcció de l'estat del benestar, i ha defensat que la dreta encarnada pel PP només ha deixat “atur, desigualtat i corrupció”.

Ja en l'àmbit local, Sánchez ha garantit que, amb un govern socialista, hi haurà una nou finançament autonòmic “per a València”, paraules que han provocat diversos segons d'aplaudiments de l'auditori.