LA CAMPANYA ELECTORAL

Pronovias estudiarà marxar de Catalunya si es declara la independència

"La nostra empresa és difícilment viable fora de la Unió Europea", diu el president del grup, Alberto Palatchi

1
Es llegeix en minuts
SONIA GUTIÉRREZ / BARCELONA

El grup català Pronovias, una de les principals companyies mundials en moda nupcial, considerarà la possibilitat de marxar de Catalunya si es produeix una declaració unilateral d'independència.

En una carta interna envidada als seus treballadors, el president de Pronovias, Alberto Palatchi, recorda que l'empresa va ser fundada fa 50 anys a Catalunya, on desitja seguir "sempre". No obstant, no descarta traslladar-se si les circumstàncies deriven "cap a una situació descontrolada que posi en risc real la viabilitat econòmica de Catalunya" i la continuïtat de l'empresa. "Ens veurem obligats a considerar totes les opcions que puguin assegurar el futur d'aquest gran projecte", afegeix el president del grup de moda.

Notícies relacionades

Palatchi recorda en la seva missiva que Catalunya representa el 3,6% de la facturació de Pronovias, mentre que la resta d'Espanya és el 23,1% i la Unió Europea, el 73,3%. "La nostra empresa és difícilment viable en una Catalunya fora de la Unió Europea, fora de la zona euro, sense un sistema financer recolzat pel Banc Central Europeu i aïllada en matèria econòmica, política i de seguretat.

El president de Pronovias afirma respectar "totes les opcions polítiques" però que l'empresa s'ha de "preparar" davant una situació que posaria en risc el seu futur. I finalitza desitjant que es dissipi la incertesa i "prevalgui el sentit comú, el seny".