COMUNITAT VALENCIANA. EL PP PERD LA GENERALITAT I L'ALCALDIA DE VALÈNCIA

Segueix el pols entre Puig i Oltra

Ximo Puig.

Ximo Puig.

1
Es llegeix en minuts

Ximo Puig i Mónica Oltra encara amaguen les seves cartes per pactar un govern de progrés que desallotgi el PP de la Generalitat valenciana. La negociació està parada des de dimecres, quan la segona reunió a tres amb Podem va acabar amb acords programàtics però sense saber qui serà president.

Notícies relacionades

L'últim moviment es va fer divendres, quan les dues cartes sobre les quals els socialistes recolzaven l'elecció de Puig quedaven en no res. L'intent de condicionar el suport dels socialistes a l'alcaldia de València al fet que Compromís donés el sí al PSPV a les Corts es va anul·lar al matí, quan Joan Ribó va obtenir el suport de Joan Calabuig al consistori. El pacte tancava el pas a Puig a la presidència de mans de Ciutadans, tal com el socialista va dir que intentaria després de veure que Podem preferia Oltra com a cap de l'Executiu. A la tarda, Fran Hervías, secretari d'organització de Ciutadans, anunciava la suspensió de les converses amb el PSPV «a tot el País Valencià després de donar l'alcaldia de València als nacionalistes de Compromís» i invalidava la segona carta de Puig, que necessitaria l'abstenció del PP per governar en minoria amb el suport de C's.

Puig i Oltra volen un govern autonòmic que integri PSPV (23 escons), Compromís (19) i Podem (13) al Consell, però els de Pablo Iglesias s'inclinen per donar suport parlamentari a Oltra com a presidenta. L. L. DAVID