La CUP crida a la desobediència al Suprem després de la sentència sobre el català

David Fernàndez considera "inacceptable" que la justícia "imposi ordres" quan només emet el 3% de les sentències en llengua catalana

David Fernàndez crida a la desobediència al Tribunal Suprem. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El diputat de la CUP David Fernàndez va fer una crida a la desobediència al Tribunal Suprem després que aquest hagi avalat que les escoles catalanes imparteixin el 25% de les classes en castellà. També va qualificar de "profundament ridícul" que una administració de justícia que només emet el 3% de les sentències en català "doni lliçons i imposi ordres" sobre aquesta llengua. 

Notícies relacionades

Fernàndez va manifestar així mateix que "el conflicte lingüístic de Catalunya només existeix fora de Catalunya". El diputat de la CUP es va referir a la decisió del Tribunal Suprem denunciant que "el que no poden fer per vies polítiques i democràtiques, ho fan per vies excepcionals".

El diputat de la CUP va fer aquestes declaracions divendres a la nit just abans d'iniciar l'acte a Manresa en què va donar el seu suport a les candidatures del Bages i a les comarques veïnes. "No som un país normal", va dir Fernàndez davant "la negació i la imposició permanent" que, segons ell, rep la llibertat política del poble. També va aprofitar el seu discurs per fer un agraïment a les persones anònimes que "lluiten cada dia i que no només fan CUP durant la campanya electoral".