CONTACTES INTERNACIONALS

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón inicien una gira d''alta política' per reunir-se amb Evo Morales, José Mújica i Rafael Correa

El viatge, d'una setmana, respon a invitacions dels tres mandataris llatinoamericans

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÀRMOL / MADRID

Podem inicia la seva primera gira internacional. L'eurodiputat Pablo Iglesias, i el seu col·laborador més pròxim, el politòleg Íñigo Errejón, volen aquesta nit cap a La Paz (Bolívia), en la que serà la primera escala d'un viatge que durarà una setmana i que té una agenda institucional al més alt nivell. Iglesias i Errejón es reuniran amb tres caps d'estat: el bolivià Evo Morales, el president de l'UruguaiJosé Mújica, i l'equatorià Rafael Correa.

Notícies relacionades

Les reunions responen a les invitacions que els tres mandataris van fer arribar als responsables de Podem aquest estiu i en elles s'abordaran els processos de canvi polític d'Espanya i els països llatinoamericans, segons ha confirmat Errejón a aquest diari.

Al marge de l'agenda institucional, Iglesias i Errejón també s'entrevistaran amb espanyols exiliats per la desocupació i es reuniran amb membres dels cercles de Podem que hi ha a Bolívia, on s'estaran dos dies. En aquest mateix país, Pablo Iglesias acompanyarà el president Evo Morales a una visita a una planta d'extracció de gas amb participació d'una companyia espanyola. A l'Equador, Iglesias i Errejón visitaran la Ciudad del Conocimiento, la iniciativa de Rafael Correa fonamentada en el pla Prometeu per enfortir la docència i la investigació, així com el contacte amb científics equatorians a l'exterior.