SUPORT A L'OFENSIVA SOBIRANISTA

L'Associació Catalana de Municipis assessorarà els ajuntaments que vulguin fer consultes

L'organització preveu que es facin referèndums a totes les poblacions on es donin les circumstàncies polítiques adequades

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS
BARCELONA

El president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), Salvador Esteve, ha anunciat que l'entitat municipalista assessorarà tots els ajuntaments catalans que vulguin impulsar consultes als seus municipis.

En declaracions a Europa Press, Esteve (CDC) ha pronosticat que es faran consultes "a tots els municipis de Catalunya on es donin les circumstàncies polítiques" que ho possibilitin. Als municipis en què hi hagi una majoria de regidors a favor de la consulta "s'acabarà fent", ha assegurat el també alcalde de Martorell (Baix Llobregat).

Pròximes consultes

Notícies relacionades

En la seva opinió, l'ACM té com a raó de ser "recolzar els municipis", i ha assegurat que entre els que té constància que volen promoure consultes destaquen Calders, Sant Pere de Torelló, Argentona, Caldes de Montbui (Barcelona), Serós (Lleida) i Figueres (Lleida), entre altres. Ha considerat que les consultes no només es faran en municipis petits i mitjans, com Arenys de Munt, i prova d'això és que Òmnium Cultural vol impulsar una consulta a Figueres, la segona ciutat més gran de la província de Girona, capital de la comarca de l'Alt Empordà.

Ha recordat que els ajuntaments no poden impulsar consultes sobre l'autodeterminació, però que entitats cíviques de cadascun dels municipis ho poden fer, com ha passat a Arenys de Munt (Maresme).