L'EXPLOSIÓ HA CAUSAT DANYS MATERIALS

Atemptat sense ferits contra una comissaria de l'Ertzaintza a Zarautz

Les primeres investigacions de la policia basca atribueixen a ETA l'autoria de l'atac

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / ZARAUTZ

Aquesta matinada s'ha produït una explosió en el perímetre exterior de la comissaria de l'Ertzaintza de Zarautz (Guipúscoa), que ha causat danys materials però no ferits. Fonts del departament basc d'Interior han dit que els primers indicis revelen que ha estat l'organització terrorista ETA la responsable de la seva elaboració i col·locació.

L'explosió s'ha produït cap a les 1.30 hores i no ha ocasionat danys personals, encara que ha originat un esboranc de més d'un metro de diàmetre. L'ona expansiva ha repercutit en nombroses vivendes d'edificis adjacents a la comissaria, situada al carrer de Guipúscoa, i que han patit trencaments de vidres, finestres i portes dels edificis.

Cinc quilos d'explosius

El director general de la Policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha confirmat que tots els indicis apunten que l'atemptat ha estat obra d'ETA, i ha explicat que s'ha dut a terme amb un artefacte compost per una olla dins de'una motxilla que contenia cinc quilos d'explosius, i que en el lloc de l'explosió s'han trobat restes de piles i de temporitzadors.

"ETA intenta atemptar quan pot i on pot", ha afirmat Mesquida, i ha advertit que les forces de seguretat de l'Estat "mai han estat en treva" i que, gràcies a la seva feina, més de 320 presumptes membres de la banda armada han estat detinguts durant aquesta legislatura.

Concentració silenciosa aquesta nit

La Junta de Portaveus de Zarautz ha condemnat l'atemptat i ha convocat els ciutadans a una concentració silenciosa aquesta tarda per exigir ETA que "desaparegui" de les vides dels bascos i "denunciar el terror".

L'alcalde, Jon Urien (EA), acompanyat pels portaveus de tots els grups municipals de Zarautz --EA, PNB, PSE/EE, EB-Aralar i PP-- ha llegit un text consensuat per la Junta de Portaveus en què expressen la seva "solidaritat i suport" a l'Ertzaintza i a tots els veïns "afectats per aquest acte terrorista".

Condemna de la Junta de Portaveus

L'Ajuntament ha denunciat "l'intent d'ETA de seguir present en la vida dels bascos malgrat les reiterades crides realitzades perquè abandoni les armes i desaparegui". "Per desgràcia, contra tota exigència del poble basc, ETA segueix plantejant la violència com a únic discurs", ha dit la Junta de Portaveus, que ha afirmat que l'aposta de l'organització terrorista "pel xantatge i el terror està condemnada al fracàs".

Notícies relacionades

Després de defensar les vies pacífiques i democràtiques com a únic camí per avançar en la "normalització política" del País Basc, l'Ajuntament de Zarautz ha convocat una concentració silenciosa a les vuit d'aquesta nit davant la casa consistorial en suport a totes les persones perseguides per ETA, per "denunciar el terror i exigir a ETA que una vegada per sempre desaparegui" de les vides dels bascos.

"En aquests moments no hi pot haver cap altre plantejament polític que una única defensa dels drets humans i de les llibertats individuals", han afirmat els representants municipals de Zarautz.

Temes:

Ertzaintza