DESPRÉS DEL MANDAT DEL PP

El PNB recupera la presidència de la Diputació d'Àlaba al cap de vuit anys de govern del PP

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / VITÒRIA

El PNB ha recuperat avui la presidència de la Diputació Foral d'Àlaba després de vuit anys de mandat del PP. D'aquesta forma, la formaciójeltzalelidera, en l'actualitat, les tres institucions forals als territoris històrics de la Comunitat Autònoma Basca.

El candidat del PNB, Xabier Agirre, ha estat designat aquesta tarda a última hora diputat general d'Àlaba a l'aconseguir la majoria simple necessària per presidir la Institució foral en la segona votació. L'aspirantjeltzaleha aconseguit els vots dels seus 14 apoderats i els dos d'EA.

Notícies relacionades

Per la seva part, el socialista Txarli Prieto ha aconseguit 15 suports, els seus i el del junter d'EB, mentre que Javier de Andrés --que va encapçalar la llista més votada-- ha estat recolzat pels seus 15 apoderats i Aitor Bezares, d'ANB, pels quatre representants del seu grup. Per la seva part, el membre d'Aralar ha votat en blanc.

D'aquesta forma, l'aspirantjeltzaleha aconseguit la presidència de la institució foral, malgrat haver estat la tercera força més votada en els últims comicis forals del 27 de maig, darrere dels socialistes i el PP.