VANDALISME AL PAÍS BASC

Nous actes de violència de carrer a Guipúscoa i Àlaba

En els atacs han quedat destruïts dos vehicles de l'Ajuntament de Vitòria, un caixer i un contenidor

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BILBAO

Tres grups de desconeguts han portat a terme aquesta passada matinada diversos actes de violència urbana a Vitòria, Sant Sebastià i Pasaia (Guipúscoa), on han fet esclatar un artefacte que ha causat danys en dos vehicles municipals i han calat foc a un caixer i un contenidor.

Segons ha informat el Departament basc d'Interior, l'atac més greu s'ha registrat a la capital alabesa. A les 1.30 hores, radicals han fet esclatar un artefacte pirotècnic al carrer de Reyes de Navarra a prop d'una ikastola (escola que imparteix classes en euskera) i dos turismes pertanyents a l'Ajuntament de Vitòria. El foc ha cremat un dels vehicles i causat importants danys en el segon.

Sense ferits

Cap a les onze de la nit, els violents han incendiat un caixer de Bankoa ubicat al carrer de Miracruz de Sant Sebastià. La màquina ha patit danys i la façana ha quedat ennegrida.

Notícies relacionades

A les 3.45 hores, un tercer grup de desconeguts ha calat foc a un contenidor d'escombraries al carrer de Donibane de Pasaia. Les flames han arribat a un ciclomotor estacionat als voltants.

En cap dels tres atacs s'han registrat ferits.