La pantomima de Mourinho

El tècnic del United posa en marxa el ventilador de les culpes alienes

1
Es llegeix en minuts
jcarmengol41418185 soccer football   premier league   manchester united vs burn171227190754

jcarmengol41418185 soccer football premier league manchester united vs burn171227190754 / ANDREW YATES

No està tenint unes bones festes José Mourinho. Cada cop que ha parlat per aquestes dates, ha sonat com Mr. Scrooge, el famós personatge que odiava el Nadal. Tot va malament. Els resultats no acompanyen el seu Man-chester United. I quan això succeeix ja se sap quina és la tàctica preferida del portuguès: cara crispada i ventilador de les culpes en marxa.

El United va començar l’intens calendari nadalenc de la Premier amb un incòmode empat en camp del Leicester, que va igualar amb un jugador menys al minut 94. Pel Boxing day, un altre empat, aquest cop a Old Trafford, davant del Burnley –que ha pujat aquesta temporada– i els gestos d’enuig de Sir Alex Ferguson a les grades.

Per als dos revessos Mou va trobar responsables aliens a la seva gestió. El dia del Leicester va carregar contra els seus jugadors per prendre «decisions infantils» i tenir «falta de maduresa». El dia del Burnley va reclamar més diners per a fitxatges i igualar-se amb el Manchester City. Els 322 milions que s’ha gastat fins ara no són suficients. «No n’hi ha prou», va dir sense rubor. Els seus rics veïns n’han desemborsat 400 per a Guardiola. És l’excusa del dia. Mourinho sempre aconsegueix distreure l’atenció. Com les pantomimes que es representen aquestes dates per tot Anglaterra, el portuguès recorre a entretinguts números escènics que fan oblidar la faula original.

Després de la derrota davant el City va organitzar un tumult que va apartar la mirada del seu roí plantejament. Es va aixecar d’una roda de premsa fent-se el digne perquè li van preguntar més pel tema del City que pel seu següent rival. «Quina falta de respecte pel Bournemouth». I al caure dies després davant el Bristol, de segona, a la Copa de la Lliga, es va atrevir a atribuir la derrota a la mala sort.

Notícies relacionades

El més curiós és que les xifres del United són correctes. Segueix viu en Copa i Champions, i qualsevol altre any encara bregaria en bones condicions per la Premier.

Maleït Nadal, deia Mr. Scrooge. Maleït Guardiola, deu pensar Mourinho.