EL SORTEIG DE LA CHAMPIONS

Temptar la sort

El Barça no hauria d'emprendre un canvi de centrals a mitja temporada

2
Es llegeix en minuts
jcarmengol41255044 barcelona s argentinian defender javier mascherano  r  takes171211213004

jcarmengol41255044 barcelona s argentinian defender javier mascherano r takes171211213004 / JOSEP LAGO

Diuen que la sort és per a qui la busca. I el Barça la va buscar: va quedar primer de grup per evitar-se els rivals més forts. No obstant, es va trobar amb el Chelsea. El Madrid, en canvi, sabia per endavant que havia jugat amb foc després de quedar segon de grup, i per això, no pot lamentar que sortís la bola del París SG. Vistos els mèrits dels uns i dels altres en la primera fase, es pot dir que el Barça va tenir pitjor sort o, almenys, més immerescuda.

    

Les dues eliminatòries resulten apassionants des de fora, encara que a priori la del Barça promet menys gols que la del Madrid, tant a favor com en contra. El rival del Madrid és més potent que el del Barça i, no obstant, aparentment és més còmode jugar contra els d’ Emery que contra els de Conte. De fet, aquest Chelsea té poc a veure amb aquell equip que va eliminar el Barça en l’últim any de Guardiola, però el seu estil rocós i defensiu fa la mateixa mandra que aquell.

    

En qualsevol cas, el tòpic diu que pronosticar el favorit al desembre és atrevit, perquè els moments de joc varien i els equips al febrer seran diferents del que són ara. Per començar, tant Barça com Madrid acudiran al mercat d’hivern. En el cas dels blancs, per fitxar un porter i veurem si un davanter que els faci oblidar el jugador del planter Morata. El Barça també volia reforçar-se aquest gener, però això era abans de comprovar la humanitat del club. Ja no està tan clar que aquest mercat no acabi sent una altra pedra en el camí de Valverde.

Prohibit debilitar-se

El club pensava incorporar talent ofensiu en aquest mercat de fitxatges, i ara també ha de buscar un pedaç per solucionar la sortida de Mascherano. Just en la posició que no es va reforçar a l’estiu per no alterar jerarquies. Quatre mesos més tard, accediran al desig –comprensible encara que egoista– del central argentí. Davant aquesta nova política humana del club, sembla innecessari que fixin clàusules de rescissió. Valverde és tan comprensiu com els seus dirigents, però amb un missatge clar: «Com tots els equips, el que el club pretén en el mercat d’hivern és reforçar-se, no debilitar-se». Una evidència, o un avís per als que gestionen.

Notícies relacionades

    

El Barça tempta la sort amb un canvi de centrals a mitja temporada. És una aposta de risc. Que arribi un central que garanteixi el mateix rendiment que Mascherano sense temps d’adaptació sembla complicat, però qui sap, potser la fortuna els somriurà. La bola és al bombo, esperem que la mà innocent l’encerti, encara que hi hagi poques probabilitats. 

Temes:

Futbol