SECTOR ELÈCTRIC

EDF i ACS donaran 91.000 milions per Iberdrola i Unión Fenosa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Les companyies Électricité de France (EDF) i Actividades de Construcción y Servicios (ACS) oferiran 134.000 milions de dò- lars (91.000 milions d'euros) per dues de les firmes elèctriques més grans d'Espanya, Iberdrola i Unión Fenosa, segons va assegurar ahir el rotatiuThe Wall Street Journalen primera pàgina. El diari cita com a fonts "persones pròximes" a la negociació.

Notícies relacionades

"Sumant el deute, el valor combinat de les transaccions seria d'uns 134.000 milions de dò- lars 91.000 milions d'euros, i això no inclou cap prima que els compradors poguessin pagar", afirma el diari. "Les persones prò- ximes a les discussions van advertir que l'operació està lluny de finalitzar", va apuntar també aquesta publicació, que afegeix que les fonts "sostenen que l'operació podria adoptar una forma molt diferent del que actualment es considera.

Segons el rotatiu, EDF faria una oferta per la totalitat d'U- nión Fenosa, inclosa una participació del 45% que ara és propietat d'ACS. "ACS, al seu torn, adquiriria la totalitat d'Iberdrola i la fraccionaria", afegeix. Després, ACS vendria a EDF íntegrament Scottish Power. El rotatiu valora Iberdrola en 54.000 milions d'euros i Unión Fenosa, en 13.000 milions.